Tijd voor een nieuwe layout!

Zo, daar zijn we dan eindelijk met de lang beloofde nieuwe layout van deze blog. Het had nog enige voeten in de aarde, maar het is gelukt. Arjan Snaterse en Roy Huiskes hebben een mooi stukje werk geleverd.

In de basis is de opzet grotendeels hetzelfde, maar de layout heeft een flinke lik verf gehad. Belangrijkste vernieuwing zit in het reactieblokje rechts: in plaats van enkel de vijf laatste reacties zie je nu reacties gegroepeerd per blog. Zo kan één verhitte discussie een vraag in een andere blog niet wegduwen.

De comments zijn wat strakker neergezet, en er is nu de mogelijkheid om genest te reageren. Er wordt nog gewerkt aan een optie om reacties van anderen te kunnen plussen (maar niet minnen) om zo de extra waardevolle items eruit te halen.

Verder staan er bannertjes en een reclametekst tussen, want de kachel moet ook blijven branden natuurlijk.

Als detail wordt nu bij elke blog een AE-nummer gepubliceerd. Dat is bedoeld als offline referentienummer. Je kunt in de zoekmachine dat nummer (met AE ervoor) invoeren en dan krijg je direct die blog. Handig voor wie een blog wil citeren in een artikel in een tijdschrift, bijvoorbeeld.

Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden!

Arnoud

88 reacties

  1. Op de iPad werkt het ook heel prettig…

    Wel een kleine issue: als ik de ipad in portraitmodus draai (hoog en smal) dan valt de contact link uit het blauwe topmenu. Ook loopt dan de tekst naast je foto uit het vakje.

  2. Een kleine opmerking over de styling. Aan de rechterkant, onder ‘Meest actief’/ ‘Laatste reacties’ staan de berichten. Er is de CSS regel: ul.bars li:hover die cursor: pointer opgeeft. Je kunt echter alleen op de linkjes zelf (quote en artikel titel) klikken (wat standaard al een pointer geeft). Zelfs tussen de regels van de quote in kun je niet klikken. Ook wordt de hele quote ge-highlight, ook al hover je op dat moment niet over een link en kun je dus ook niet klikken. Naar mijn idee moet je in de CSS alleen de cursor veranderen als je met JavaScript (niet dat dat hier nodig is, het liefst zo weinig mogelijk daarvan) functionaliteit toevoegd.

    Ook zou ik graag de optie hebben om de reacties zonder ‘boomstructuur’ te kunnen lezen. Dan kan ik makkelijker de laatste reacties bekijken. Of misschien nieuwe reacties te markeren (bijhouden wanneer iemand voor het laatst de artikel pagina bekeken heeft).

  3. Ik heb ook nog een puntje. Bij het zoeken naar artikelen kan je (lijkt het) alleen zoeken naar tekst in de blog zelf maar niet in tekst van de comments. Omdat de comments vaak wel veel toevoegen is het handig om ook daarin te kunnen zoeken.

    1. Het is nu inderdaad problematisch om te reageren op reacties meer dan 3 niveaus diep. Je ziet dan niet meer op wie je reageert. Als er iets van een identifier was dan kun je het nog terugvinden. Iets als: Comment #1254 in reply to #1233 (zoals bij thedailywtf.com). De nesting zoals deze nu is vind ik soms verwarrend, maar bij het later teruglezen van een artikel is het wel weer fijn.

      Ohja, en in de mail bij een nieuwe reactie, dan graag de link naar die specifieke reactie, zodat je daar niet eerst naar op zoek hoeft te gaan. Dit was vroeger minder problematisch omdat reacties chronologisch waren, maar nu kan de reactie ergens in een thread verstopt zijn.

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.