Open draad: wat vinden jullie van het internetrecht?

draad-open-discussieDeze week ben ik met vakantie. Vandaag geen gastpost maar wederom een open draad: wat vinden jullie van het internetrecht? Wat ben je zoal tegengekomen in het nieuws of in je eigen praktijk waar je nu eindelijk wel eens een discussie over wil starten?

Arnoud

Eén reactie

  1. Wat vindt je van het Internetrecht? Een vraag welke op verschillende manieren hun uitleg kunnen krijgen.

    “Het Internetrecht” zal niet verwijzen naar je blog, maar om met de makkelijkste eerste te beginnen: Informatief en goede discussies maar zeer zeker ook vaak met een leuke insteek.

    Maar dan “het internet” en “recht” met uitzondering van een paar wetten (computercriminaliteit) is het misschien wel de vraag wat is internetrecht. In mijn visie proberen we hopeloos, bij gebrek aan beter, de wetten van de “fysieke” wereld op de “virtuele” wereld toe te passen. Voor sommige dingen is dit heel goed mogelijk voor andere dingen krijg je hele kromme dingen. Voor items als smaad, laster en financiële zaken lukt het meestal wel. Voor alles omtrent bezit en (auteurs)recht is het vooral iets ouds (fysiek) aan iets nieuws te spiegelen.

    Hoog tijd voor wetgeving voor elektronische/virtuele diensten, omgevingen en transacties. (Breder dan Internet). Want ook al vind het de een Bitcoins een valuta, de belastingdienst het een bezit (zover ik weet geen vermogen), het is eigenlijk verstookte CPU tijd en elektriciteit, waarbij een groep mensen aan die activiteit waarde hechten.

    Dan laat ik eventuele andere interpretaties van je vraag nog even open 🙂 (Recht op Internet / Hoe recht op Internet zegeviert / etc :-))

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.