Fijne feestdagen!

| AE 7253 | Iusmentis | 6 reacties

Iedereen fijne feestdagen en een gelukkig alsmede juridisch correct 2014! Eh, 2015.

Net zoals voorgaande jaren mag u zich vermaken met een gepatenteerde kerstboom want het is ook voor mij kerstvakantie. Wel komen er volgende week diverse jaaroverzichten! Verzoekjes om interessante statistieken zijn welkom.

US4939004-kerstboom

Bron: US patent 4939004, een kerstboomornament in de vorm van een hoofd en twee handen, bij voorkeur uitgevoerd naar de gelijkenis van een bekend persoon. Eh, juist.

Arnoud

Deel dit artikel

 1. Mag ik nog even een OMGWTF nominatie 2014 insturen? Bestaande uit de (mij tot heden onbekende) website https://mijn.overheid.nl ? Waarvan je de algemene voorwaarden moet accepteren, anders kom je deze overheidswebsite niet in: —————- Quote ————- Als ik akkoord ga met de Gebruiksvoorwaarden MijnOverheid dan: Ben ik via mijn Berichtenbox van MijnOverheid bereikbaar voor elektronische post van de volgende overheidsorganisaties:

  (een hele lijst gemeenten, maar ook De Belastingdienst!)

  • Kan ik de bovenstaande selectie van overheidsorganisaties wijzigen voor de eerste maal na afloop van dit registratieproces;
  • Kunnen de geselecteerde overheidsorganisaties ervan uitgaan dat ik hun post in mijn Berichtenbox lees;
  • Ontvang ik van deze overheidsorganisaties mogelijk geen papieren post meer;
  • Geef ik voor de goede werking van MijnOverheid toestemming voor de verwerking van mijn persoonsgegevens door Logius. ——————- EndQuote ———— Dit lijkt me een echt gevalleje “de overheid laat zien hoe het echt niet hoort” maar ook: eh.mag dit? Als ik 1 keer wil inloggen mag de overheid er van uitgaan dat ik regelmatig bij hun inlog om te kijken of ze post voor mij hebben? Zoals mijn buurmeisje zou zeggen: ” SERIOUSLY?”
  • Mwa… Uit de faq:

   Welke gegevens moet ik opgeven bij het registreren voor MijnOverheid?

   U hoeft geen Persoonlijke gegevens zoals naam of adres op te geven (duh: digid weet waar je huis woont) . Bij het registreren wordt u wel gevraagd om een e-mailadres op te geven. (…) U ontvangt dan notificaties per e-mail als er een nieuw bericht in uw Berichtenbox is… Binnen een paar jaar gaat dat goed mis (nieuw mailadres)

 2. Een beetje laat maar wil je nog bedanken voor je kerstwens – wens jou het allerbeste voor 2015 – Ook wil ik mijn waardering uitspreken voor je geweldige site, waar ik vaak gebruik van maak. Regelmatig laat ik lezers van het forum van een fotosite verbaasd staan, wanneer ik hen verhelder met weer een stukje kennis van iusmentis (altijd een link erbij). Groet,

  Mabel Amber

Laat een reactie achter

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren en <em> en <strong> voor italics en vet.

(verplicht)

Volg de reacties per RSS