Jaaroverzicht 2014: de populairste berichten van het jaar

Net zoals elk jaar is het weer tijd voor de jaaroverzichten. Ik vind het zelf altijd interessant om te kijken wat veel gelezen wordt, waar de meeste reacties vandaan komen en natuurlijk wíe er allemaal reageren.

De meest bekeken berichten:

  1. Verrassend op één: Mag UPC mijn internetverbinding delen via WifiSpots? Ik neem aan omdat heel veel mensen UPC en Wifispots hebben en zich dan afvragen of dat wel mag.
  2. Nederland moet downloadverbod invoeren van Europese Hof, op de voet gevolgd door Valt streamen ook onder het downloadverbod? want wat zijn we toch altijd technisch creatief om om wetten heen te komen.
  3. Rantweek: kappen met “had je de voorwaarden maar moeten lezen”, kennelijk had ik daar een gevoelige snaar geraakt.
  4. Op staande voet ontslagen wegens Facebookcomment?, ik gok omdat het een viral dingetje op Feesbook was.
  5. ‘Ruim van tevoren uw contract opzeggen is helaas niet toegestaan’, en dat is ook een zeer ergerniswekkende praktijk.

De meeste reacties:

  1. 107 reacties op >Hyperlinks zijn geen auteursrechtinbreuk, ook niet als je embedt of framet
  2. 105 reacties op Tiradeweek: Nee, Google moet zich gewoon ook aan onze wet houden</A
  3. 99 reacties op Google heeft eigen verantwoordelijkheid bij persoonsgegevens in zoekresultaten
  4. 85 reacties op Hoe bewijs ik dat mijn grootouders niet online gokken?
  5. 79 reacties op Nederland moet downloadverbod invoeren van Europese Hof, en deze blog had met 45 unieke reageerders dan weer de grootste deelname

De minste reacties kreeg mijn Kroniek van het internetrecht, editie 2012 en 2013, maar dat was natuurlijk geen echte blog maar meer een signalering. De blog Het opeisen van een louter beschrijvende domeinnaam is dan ook wat mij betreft de werkelijke hekkensluiter.

Wat vonden jullie het leukste/beste/interessantste/stimulerendste artikel van 2014? En waarover moet ik echt niet meer bloggen in 2015?

Arnoud

4 reacties

  1. Heb gemerkt dat ik dit jaar minder vaak je blog heb gelezen dan vorige jaren. Tja, had het druk met veel andere dingen, waaronder het herstellen van een rugblessure. Maar ik heb ook het idee dat je blog momenteel meer reageert op wat er in de media gebeurt en minder vaak met nieuwe onderwerpen lijkt te komen. (Maar je hebt natuurlijk al heel veel juridische kwesties geblogt.) Toch is ook dit jaar weer behoorlijk interessant geweest, ook al had ik minder tijd om te reageren. Het viel mij echter op dat er dit jaar weinig over Getty was gesproken. Prima! Maar betekent kennelijk ook dat het vrij stil was in die uithoek van het Internet. Of niet?

  2. Ik vind de meest interessante blogs vaak die over echte zaken waar een rechter zich al over heeft uitgesproken. Bij andere blogs is er soms geen conclusie en blijft het speculeren wat er nu eigenlijk wel/niet mag (hoewel dat ook leuk kan zijn).

    Wat mij betreft hoeft er in 2015 niet meer zo veel gesproken te worden over Algemene Voorwaarden maar ik snap dat dat een dankbaar onderwerp blijft.

    Ik zie graag meer WIPO (domein) zaken voorbij komen maar gezien die ene het minste reacties had, ben ik waarschijnlijk in de minderheid 🙂

    In elk geval bedankt voor weer een jaar dagelijks lees- en denkvoer in de ochtend en alvast een heel succesvol, gelukkig en bovenal gezond 2015!

  3. Ik heb dit jaar voor mijn gevoel ook een stuk minder gereageerd, ik heb echter geen blog post overgeslagen. Het blijft interessant, zelfs als het niet direct op mijn eigen werk / hobbies van toepassing is.

    8:00 == blogpost lezen 🙂

    p.s. De tiradeweek link werkt voor mij niet. Als ik alleen de datum gebruik opent hij de blogpost wel, maar ik kan niet bij de commentaren komen.

  4. Ik ben nieuw hier sinds enkele maanden, en amuseer me vooral met de blogs die niet echt juridisch van aard zijn 😉 Vanuit de technische ICT invalshoek zijn er ruim voldoende aanknopingspunten om van je blogs te genieten, en ik kan soms een schaterlach niet onderdrukken als ik lees. Tot grote hilariteit van mijn collega’s! Het best waarderen kan ik de zaken waar het calimero-syndroom vanaf druipt. Zoals die Rus die het voor elkaar kreeg om een CreditCard maatschappij te besodemieteren met zijn zelf gemaakte algemene voorwaarden. Zéér terecht dat er aandacht is voor de meestal erg éénzijdige voorwaarden van corporaties.

    Eén uit mijn eigen hoed: Een klant belde mij vorig jaar om te vragen of wij ons briefpapier niet konden aanpassen. Zij hadden een nieuw digitaal archiefsysteem, en ons logo viel door de scan-mand heen. Zij konden onze facturen dus niet meer terug vinden in hun intelligent scansysteem. Of wij de kleurstelling in onze huisstijl niet konden aanpassen. Navraag leerde mij dat er zwart-wit gescanned werd, in plaats van grijswaarden. Tsja, terug naar het fax-tijdperk dus… Mijn advies: “Misschien moeten jullie de scanner eens goed laten instellen?” Resultaat: Klant boos omdat wij niet klantvriendelijk zijn…

    Fijn 2015! Con

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.