Mijn bedrijf bestaat vijftien jaar en dat gaan we vieren

Dit jaar vieren wij ons 15-jarig jubileum. ICTRecht, ontstaan op een zolderkamertje, groeide in 15 jaar uit tot allround adviesbureau op het gebied van ICT, privacy en recht. Met een team van inmiddels bijna 70 specialisten voorzien we – onder leiding van Steven Ras en Arnoud Engelfriet – organisaties van praktisch advies. Van startup tot multinational en van overheidsinstantie tot zorginstelling. Om ons 15-jarig jubileum te vieren, roepen we dit jaar uit tot het jaar van de ‘Toekomst van het ICT-recht’.

Wat het ict-recht precies is, blijft voor mij een lastige open vraag. In de begintijd gingen vragen aan ons vooral over e-commerce, online contracten en aansprakelijkheid voor bijvoorbeeld verloren data of downtime van websites. Maar sinds een paar jaar zijn met name privacy en cloud ‘hot topics’. Wat mag er nog na de AVG en wat voor problemen kun je krijgen bij online dienstverlening? En natuurlijk ontwikkelt techniek zich continu: met blockchain, robots, AI’s en big data wordt de wereld opnieuw geheel anders. Ook juridisch.

Ik ben al een tijdje aan het broeden op hoe die vraag in te vullen, dus dat wil ik combineren met dit jubileum. Nieuw voer om over te bloggen dus!

Tevens roepen we dit jaar uit tot het jaar van de ‘Toekomst van het ICT-recht’. We gaan met verschillende evenementen en acties stilstaan bij de toekomst en ontwikkeling van het internet en ICT-recht.

Met als hoogtepunt de organisatie van een speciaal ICTRecht-congres in november: 15 november, reserveer die datum. En vaste reageerders zijn zeker uitgenodigd!

Arnoud

27 reacties

  1. Ik ben geen vaste reageerder, maar wel een vaste lezer! Je schrijft begrijpelijk en voor een octrooigemachtigde zoals ik zitten er vaak interessante onderwerpen bij. Zelfs ingewikkelde ICT-zaken zijn helder verwoord. Gefeliciteerd! Blijf bloggen. Ik blijf lezen en leren.

      1. De vraag is natuurlijk ook of je wel erkent wilt worden als een vaste reaguurder. Kun je wel als vaste reaguurder worden aangemerkt omdat je op iedere post reageert maar niet als vaste reaguurder aangeduid wilt worden? En ben je nog wel een vaste reaguurder als je 3 maanden of langer niet meer reaguurt? 🙂 Het is best interessant om te weten welke criteria hiervoor worden gevolgd. Het is erg leuk om de vaste reaguurders uit te nodigen maar wat maakt iemand wettelijk een vaste reaguurder en hoe past de AVG hierin? 😀

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.