Nieuw op Opinieweblog: Creativiteit en auteursrecht in de 21e eeuw

In de serie ¡Viva la Creación! nu een bijdrage van Björn Wijers. Voortbouwend op o.a. mijn stuk Van kopijrecht naar auteursrecht bespreekt hij een aantal nieuwe manieren om met auteurs, creativiteit en juridische bescherming om te gaan. Een aanrader!

Naar mijn mening wordt hier echter volledig voorbij gegaan aan het onderliggende punt namelijk dat het auteursrecht zoals dit nu is geïmplementeerd in nationale wetgeving en internationale verdragen niet strookt met de menselijke natuur, creativiteit en innovatie in de 21e eeuw. Met lapmiddelen zoals heffingen en technologische en juridische maatregelen wordt getracht het auteursrecht, zoals dit al bijna een eeuw lang grotendeels ongewijzigd is, krampachtig in stand gehouden. Wordt het niet tijd dat het auteursrecht wordt aangepast in plaats van nieuwe maatregelen te nemen en heffingen te hanteren om dit relikwie in stand te houden?

Lees verder in Creativiteit en auteursrecht in de 21e eeuw.

Arnoud

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.