Niet vergeten: mijn lezing over GPL versie 3 bij het CIER in Utrecht

Voor wie wil horen waar GPL versie 3 nu eigenlijk over gaat: komt allen volgende week -3 oktober dus- naar het Molengraaff Instituut voor Privaatrecht, Drift 9 te Utrecht. Wel even opgeven bij CIER.

GPLv3 is tegen. Tegen DRM, tegen software-octrooien en vooral tegen bedrijven die hun hardware beperkt toegankelijk maken. En dat is een slechte zaak voor open source. Waar versie 2 een goede, pragmatische basis voor samenwerking bood, dringt versie 3 van de populairste open source licentie een rigide ‘vrije software’ regime op. Dit regime verstoort de balans die ten grondslag ligt aan het zo succesvolle model van open source. En daarmee is GPL versie 3 in feite tegen open source.

Arnoud

2 reacties

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.