De direktie stelt zich niet aansprakelijk

In de categorie maffe algemene voorwaarden dit bordje, dat u vast wel eens gezien heeft (of iets dat er op lijkt):

Jazeker, bordjes zijn ook algemene voorwaarden. In algemene voorwaarden kun je aansprakelijkheid uitsluiten, weliswaar zijn daar grenzen aan maar toch. Maar zo moet het dus niet.

De directie hoeft zichzelf niet aansprakelijk te stellen, dat doe ik wel op het moment dat ik schade heb.

Wat de directie bedoelt is dat ik moet beloven hen niet aansprakelijk te stellen.

Ik vraag me altijd af waarom mensen dit opschrijven. Het is een bordje, dus daar hoeft de huisjurist niet naar te kijken? Of, iedereen doet het zo, en het klinkt juridisch, dus zal het wel correct zijn?

Via Eric’s Blog, die nog veel meer maffe bordjes gevonden heeft.

Arnoud

8 reacties

 1. Nou ja als jij je fiets stalt in mijn vensterbank, dan ben ik wel gerechtigd deze te verwijderen. Alleen ben ik dan benieuwd hoe jij binnen gekomen bent met je fiets?

  Of hangen de bordjes buiten? Dan kan het inderdaad niet zomaar. Of het zou moeten gaan om priv?terrein met recht van overpad bijvoorbeeld. Het zou kunnen dat een winkel de meter voor de etalage in eigendom heeft.

  Ook kan het zijn dat de plaatselijke APV regelt dat er in het winkelcentrum geen fietsen tegen etalages geplaatst mogen worden. In dat geval is het bordje dus een herinnering aan die APV, en daar is niets mis mee.

  Arnoud

 2. Ik ken legio voorbeelden waar bij navraag geen APV van kracht blijkt te zijn, het bordje binnen hangt en het gaat om fietsen die ik buiten op de stoep neer zou zetten ;-)..

  Nu heb ik een te mooie fiets om er een keer mee te experimenteren, maar het lijkt me heel mooi om een keer een fiets daar voor het raam neer te zetten, met een flink slot, en dan eens te kijken wat er gebeurt.. 😉

 3. indien men fietsen plaats tegen een windscherm wat ik voor 4000 euro heb gekocht voor mijn gasten op het terras wil ik er geen fietsen tegenaan Deze maken krassen op het frame beschadigen het glas en als de wind hard waait gaat die er door. Ja en wie is er dan aansprakelijk. Dus zet je fiets in een rek maar belast er geen winkelier mee Als die na 5 jaar eindelijk een leuk terras kan maken en er een oet ll zijn fiets er tegen zet zet ik die 5 meter verder Eigenhandig

 4. IK wil graag advies over het volgende: ik woon in een huurhuis en tegen mijn ramen/gevels worden telkens weer fietsen geplaatst. Ik vind dit zeer storend, vooral omdat de fietsen soms met een enorme klap tegen het raam aan gebeukt worden en ik bang ben dat het glas zal beschadigen of breken. Kan ik hier iets tegen doen? Ik heb wel een sticker op het raam met een verkeerssymbool voor ‘verboden fietsen te plaatsen’,maar wellicht werkt dit enkel averechts…..wat zijn mijn rechten of moet ik dit accepteren en het erbij laten?

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.