Bram Heerink faxt met de SIDN

Door een opvallend brutaal staaltje lobbywerk krijgt de Staat absolute voorrang voor 112.nl, schreef ik vorige week. Over deze domeinnaam is een procedure gaande tussen Bram Heerink, de aanvrager, en de Staat, die 112.nl opeiste. Het hoger beroep moet nog worden uitgevochten, maar ondertussen had de Staat alvast maar in de reglementen van SIDN laten opnemen dat hoe dan ook 112.nl aan haar toegekend zou worden, wanneer straks numerieke domeinnamen worden ingevoerd.

Heerink’s advocaat stuurde dan ook een boze fax aan SIDN, met de volgende strakke zin die precies aangeeft waar het om gaat:

Met alle respect voor SIDN maar het oordeel van het Hof Amsterdam over de rechten op het teken 112 komt meer betekenis toe dan de particuliere mening daaromtrent van SIDN.

Uiteraard verzoekt hij vriendelijk, en voorzover nodig sommeert hij de SIDN, aan hem te bevestigen dat SIDN artikel 2.3 van het reglement per 16 november 2007 schrapt. Hoe je precies vriendelijk verzoekt en voorzover nodig sommeert, is iets voor een volgende post.

Arnoud

4 reacties

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.