Dilbert’s arbeidsconflict

De afgelopen paar dagen een aardige serie Dilbert-strips over Dilbert’s nieuwe bedrijfje Dilbertfiles (ja, het bestaat echt). Dilbert had kennelijk tijd genoeg op kantoor, en besloot een dienst te bouwen waarmee mensen grote bestanden naar elkaar kunnen sturen. Dat bleek zo goed te gaan dat hij ontslag nam om rijk te worden met zijn nieuwe werk.

Maar helaas bleek uit de strip van vandaag dat dat anders uit gaat pakken:

dilbert-20090123-panel1-scott-adams.png

Voor de rest, zie Dilbert comic strip for 01/23/2009 from the official Dilbert comic strips archive. Naar Nederlands recht zou Dilbert trouwens waarschijnlijk wel dezelfde problemen kunnen verwachten.

Welke strips lezen jullie trouwens? Ik houd dagelijks naast Dilbert ook UserFriendly, XKCD en Ctrl-Alt-Del bij.

Arnoud

14 reacties

  1. Op http://cartoons.fifonet.org/ staan ze allemaal onder elkaar, de gene met de meest recente update bovenaan. Alles wat hier boven genoemd wordt staat erop, XKCD, Ctrl-Alt-Del, User Friendly, QC, Sinfest, Dilbert en ook een hoop andere leuke.

    Er wordt netjes gelinked naar de originele website als je op een comic klikt, maar mag dit eigenlijk wel? De maker van deze site verdient weliswaar niks aan mijn bezoek, maar de schrijvers van de comics lopen misschien wel inkomsten mis… In hoeverre valt dit nog onder het citaatrecht?

  2. @Bart: ik vrees dat dit het citaatrecht te buiten gaat. Je kunt op grond van citaatrecht een plaatje laten zien, misschien zelfs een hele strip, maar een hele collectie bij elkaar is feitelijk een verzamelalbum bouwen en niet citeren uit een strip. En ik zie dat die site de afbeeldingen ook nog eens kopieert naar een eigen server, dat maakt het wel heel twijfelachtig. Niet aan de stripmakers vertellen want het is wel een heel handige pagina πŸ˜‰

  3. Dat hij de strips naar eigen server kopieert zou hij nog goed kunnen praten door te stellen dat hij dan ook geen bandbreedte van ze ‘steelt’ zonder daar bezoekers tegenover te stellen. Ik kan me echter ook voorstellen dat hij dit doet om ervoor te zorgen dat hij per dag niet honderden hits met zijn ‘album’ als referrer genereert en vervolgens gewoon een IP ban ontvangt op die comic sites πŸ™‚

    Ach ja, lekker stil houden en zolang het kan, profiteer ervan. Gaat in mijn geval al bijna twee jaar goed…

  4. Dilbert in stripverhalenland mag zijn eigen naam niet meer gebruiken van zijn oud-werkgever maar Scott Adams maakt in werkelijk leven gratis reclame voor zijn dure middelmatige dienst. Ik gebruik DropBox, dat kan een stuk meer en is tot 2gb gratis.

    Strips: XKCD op ??n, Foksuk, PennyArcade, Sigmund, QuestionableContent en Dilbert zijn andere favorieten, Pearls before Swine en Real Life comics hou ik ook nog wel bij.

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.