Originele disclaimer van de NOS

| AE 1655 | Iusmentis | 8 reacties

Via Retecool vond ik deze prachtige disclaimer van de NOS over publieksbeelden bij uitzendingen van voetbaltoernooien:

Om te verdoezelen dat de publieke belangstelling voor het toernooi tegenvalt, wordt in sommige stadions te pas en (vooral) te onpas een bandje afgespeeld met daarop toeterende supporters. Dit geluid is zo hard dat wij het alleen weg kunnen drukken door álle geluid uit het stadion weg te drukken, inclusief de commentator. Zo ver willen we niet gaan, die keus laten we aan u als kijker over. Onze excuses voor de overlast.

Waarschijnlijk heeft men dit ingevoerd vanwege de kritiek over het extragratis ingemonteerde applaus bij het optreden van de koningin op Dodenherdenking.

Voor andere aparte of opvallende disclaimers houd ik me altijd aanbevolen!

Arnoud

Deel dit artikel

  1. Hij’s alweer vernieuwd:

    Supporters in het stadion gebruiken zogenoemde vuvuzela’s, hoorns waarmee een oorverdovend lawaai geproduceerd kan worden. Dit geluid is zo hard dat wij het alleen weg kunnen drukken door ?lle geluid uit het stadion weg te drukken, inclusief de commentator. Zo ver willen we niet gaan, die keus laten we aan u als kijker over. Onze excuses voor de overlast.Eerder werd gemeld dat er bandjes met toeterende supporters afgespeeld werden, maar dat is inmiddels een fabeltje gebleken.
  2. Ok, alweer vernieuwd dus maar is het nieuwe verhaal niet ook lulkoek? Een en ander impliceerd dat als ze de commentator niet in het stadion hadden gezet maar vanuit Hilversum het verhaal lieten doen (scheelt ook weer in de belastingcenten) dat ze dan wel het geluid harder/zachter hadden kunnen zetten.

    Off-topic: Het verbaast mij dat men zich zo ergert aan de vuvuzela. Kennelijk mag dat ding niet maar de Heineken toeter wel…? Het irriteerd mij in zoverre dat ik de eerste keer toen ik het hoorde een minuut was afgeleid om die wesp in mijn huis te zoeken, nadat ik de TV had gemute wist ik alleen al genoeg.

Laat een reactie achter

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren en <em> en <strong> voor italics en vet.

(verplicht)

Volg de reacties per RSS