Jaaroverzicht: de actiefste reageerders

| AE 2831 | Iusmentis | 17 reacties

reageer-knop.pngJullie reacties beschouw ik als het belangrijkste deel van mijn blog. Het is juist de discussie die het zo interessant maakt, met de meest fantastische bijdragen. Van juridisch-inhoudelijk tot advies over spatiegebruik, de spelling van het meervoud van “rechter-commissaris” en vragen over van alles en nog wat. Dank!

De actiefstereageerdertrofee dit jaar gaat naar Wim ten Brink, met 1130 reacties. De top tien van dit jaar:

1130Wim ten Brink
258hAl
231MathFox
201Alex de Kruijff
169Richard
144Piet
143Elroy
127Franc
118Jeroen Hellingman
102Lepelaar

En de all-time statistieken:

1896Wim ten Brink
800Piet
756Alex de Kruijff
523MathFox
491hAl
420Hans
413bona fides
316Branko Collin
306Alex
240Freeaqingme

De meeste reacties kwamen, niet verrassend, bij het Getty Images-topic. Dat waren vooral vragen over wat nu te toen bij de blufbrieven van de plaatjesboer. Ook veel vragen bij het Wet Van Dam-topic.

Veel (boze) discussie bij de FTD saga en de vraag of Hyves mag ranken op facebook.

Wel nog even een vraagje: het lijkt erop dat de laatste tijd het aantal reacties aan het dalen is. Zijn mijn blogs minder prikkelend? Zijn mensen reactiemoe? Of is het toeval?

Arnoud

Deel dit artikel

 1. Dat is eigenlijk hetzelfde als vorig jaar: vooral in de ochtend, vanaf zeg 8 uur tot een uur of 13, 14. Daarna zwakt het aardig af. Iedereen weet ondertussen wel dat ik elke ochtend blog tussen 8 en 9, op werkdagen. De zaterdag en zondag zijn dan ook een stuk rustiger.

  Maar hoe zouden die tijdstippen relevant zijn voor de intensiteit van discussies?

 2. Ik kan alleen voor mijzelf spreken. Je hebt recent over een aantal op zich interessante onder werpen geblogt. Maar wel onderwerpen waar ik zelf zowel direct als indirect minder mee te maken heb.

  Als hobby programmeur, film en muziek verzamelaar en hobby fotograaf had je eerder dit jaar een aantal onderwerpen waar ik voor het lezen al mee te maken gehad en dus over nagedacht.

  Je hebt ook een aantal onderwerpen gehad die professioneel interessant voor me waren. Maar door de aard van mijn werk moet ik dan weer voorzichtig zijn wat ik daarbij kan opmerken.

  tl;dr Je had recent wat onderwerpen waar ik niet zoveel aan bij kon dragen. Vond ze echter wel interessant om te lezen.

 3. Als ik je blog lees dan zie ik me zelf meer uitkijken naar bepaalde blogs. Als je iets uitlegt over hoe en waarom ben ik meer geïnteresseerd als bijvoorbeeld dat fabrikant x gewonnen heeft. Daarbij is het ook redelijk moeilijk terug te vinden waar je al gepost heb en de discussie te volgen ik gebruik namelijk geen RSS en de zijpaneel met 5 reacties is erg weinig. Een pagina waar de laatste 50 reacties gegeven zijn zou misschien wel handig zijn of van de laatste 24 uur. Blogs zoals wat je gedaan heb met die andere site of elke week het zelfde thema is leuk in het begin maar na een paar keer wordt het een sleur. Ook mis ik eigenlijk een stukje blog over wat je visie is op gebied van recht wat je veranderd wil zien en waarom, zodat het voor consumenten en bedrijven beter wordt.

  Ook op de normale website ICT Recht staan leuke stukken geschreven alleen ik mis die nog wel eens aangezien ik daar niet veel kom misschien een Feed op deze website die de laatste 3 blogs laten zien van ICT Recht.

 4. RSS is so 2005. Je hebt geen pagina op facebook waar je blogposts ook verschijnen en dat telt misschien toch wel. Ook geen facebook ‘like’ button.

  En ik zie ook ICT recht niet op facebook. Dat is eigenlijk best verbazingwekkend voor een ICT bedrijfje.

  Ik neem aan dat je blogsoftware inmiddels wel opties heeft voor facebook integratie.

 5. Arnoud draai jij nog onder 2.1 van WordPress misschien tijd om de site te updaten naar 3.x.x deze heeft meer mogelijkheden en betere plug-ins. Op ThemeForest http://themeforest.net/category/wordpress heb je hele mooie thema’s, scheelt weer een eigen thema te maken. Met 3.x kan je ook trackbacks, RSS, commentaar, meest reacties en meest gelezen heel gemakkelijk laten zien aan de mensen.

  p.s. Je website geeft erg veel server errors aan de laatste paar dagen. Vooral als je een search doet gebeurd het erg veel misschien is de server waar je op zit een beetje te veel belast.

 6. Dat is nog eens een top 10 waar ik niet verwacht had in te staan. 😀

  Wat ik zelf merk is dat ik vaak pas in de middag of ’s avonds je blog lees, of dan pas in staat ben om te reageren. Vaak blijven dan verdere reacties uit, en dat nodigt natuurlijk niet uit tot reageren 😉

  Daarnaast denk ik dat ook de keuze van onderwerpen het afgelopen jaar iets anders geworden is dan deze vorig jaar was, waarbij er minder ruimte is voor discussie.

 7. Er wordt op veel blogs minder gereageerd dan voorheen. Zie het wel vaak gecompenseerd door reacties elders, met name op Twitter maar ook op Facebook en Plus. Zelf reageer ik ook minder vaak, maar dat komt omdat ik nu veel vaker feeds mobiel lees, via feedly, dan is reageren opeens meer gedoe vaak.

 8. Nee, ben je blog niet moe maar ben gewoon te druk bezig met andere dingen. 🙂 En ik lees je blog nog steeds veel, vooral via mijn RSS reader. Zo kan ik ook vaak snel reageren want ook het commentaar volg ik via de RSS. 🙂 Maar helaas, tegenwoordig doe ik ook andere zaken meer online en heb dan minder tijd om de RSS feeds te bekijken. (Ben o.a. Grepolis aan het spelen.)

 9. @Arnoud nr3 op mijn eigen blog meen ik een eerste piekje te zien in de vroege ochtend – dat zijn waarschijnlijk vroege, wakkere werkers, forenzen. Dan uurtje stiller en dan weer piekje – begin kantoortijden/eerste koffiepauze en scholieren/studenten die starten.

  Wat betreft laatste: ik zie ook dat er een link is tussen bezoekpieken in de middag en bepaalde ingegeven zoektermen. Zodra bijv. “Destep” veel wordt opgevraagd weet ik dat er weer studiepunten gescoord moeten worden. Dan is de piek in het dagbezoek ook pas in de namiddag tot avond.

 10. Ik zelf volg vooral het twitter account van ICTrecht. Bij een melding van een nieuwe blog zet ik dat meteen in readitlater ( readitlaterlist.com ) Dan lees ik het meestal later op de dag als ik er tijd voor heb. Zelf blijf ik meestal bij lezen en reageer ik weinig, ik heb wel het idee dat er een vaste groep lezers is die elkaars standpunten goed kennen en minder in discussie gaan omdat er al eerder over gediscussieerd is. Maar dit kan ik fout hebben.

  Een lijst met eerdere reacties die je gemaakt hebt zou inderdaad een toevoeging zijn.

Laat een reactie achter

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren en <em> en <strong> voor italics en vet.

(verplicht)

Volg de reacties per RSS