Help Bits of Freedom vandaag voor jouw internetvrijheid op te komen!

bits-of-freedomVandaag een speciaal ingelaste gastpost van Bits of Freedom. Hou je van internetrecht, lolcats en/of burgerrechten dan wil ik je vragen om je vandaag nog als donateur aan te melden!

Zomaar een greep uit de nieuwsberichten van de afgelopen dagen: De Nederlandse regering houdt vast aan de bewaarplicht, gaat een voorstel doen voor een massale tap voor geheime diensten en onze mooie, Nederlandse netneutraliteit loopt gevaar in Europa. Onze handen jeuken. Ons lijstje met plannen groeit. Maar we komen simpelweg capaciteit te kort om alles ook daadwerkelijk uit te voeren. Daarom zetten we vandaag alles op alles om 256 nieuwe donateurs aan ons te binden. Help ook!

Steun Bits of Freedom nu!

Hoe kan ik helpen?

 • Nog geen donateur? Check bof.nl/doyourbit.
 • Al donateur? Overtuig één andere persoon om ook Bits of Freedom te steunen. Is er iemand in je omgeving die zich het afgelopen half jaar zorgen heeft gemaakt over diens internetvrijheid? Nu is het moment om diegene te wijzen op bof.nl/do-your-bit. Stuur een bericht via mail, Facebook, Twitter, WhatsApp, Telegram, Threema, Jabber, IRC of in een nieuwsgroep. Of op welke manier jij dan ook het prettigst vindt. En vraag om, net als jij, ook Bits of Freedom te steunen. Je kunt ook makkelijk verwijzen naar onze Waarom-pagina.

Meer doen? Bekijk op onze Help ook-pagina wat je nog meer kunt doen.

Namens het hele team, alvast bedankt!

Wat gaat Bits of Freedom doen?

Met 256 structurele donateurs erbij kunnen we een hoop goede dingen doen. Zo willen we: mensen nog beter helpen hun eigen gegevens te beveiligen, campagne voeren tegen de Nederlandse bewaarplicht, de privacyverordening verder verbeteren, het voorstel voor de overheidshack kraken en voorkomen dat inlichtingendiensten ongebreideld mogen tappen.

Wat heeft Bits of Freedom eerder voor me gedaan?

In de afgelopen jaren hebben we bewezen met succes te werk te gaan. Met een groep toegewijde vrijwilligers organiseren we regelmatig Privacy Cafés waarbij we mensen helpen hun eigen gegevens te beveiligen, we bieden succesvol weerstand tegen de lobbystorm rondom de privacyverordening, we verankerden netneutraliteit in de Nederlandse wet, we zetten internetvrijheid op de kaart tijdens verkiezingen en tot slot zetten we de grofste privacyschenders in de schijnwerpers met de Big Brother Awards (en reiken we een prijs uit aan privacyhelden).

Hoe kan ik de campagne volgen?

Vandaag blijven we regelmatige updates geven op ons liveblog. Je kunt de voortgang ook volgen op Twitter, @bitsoffreedom, en op onze Facebook-pagina. Want ook lolcats hebben een waakhond nodig!

5 reacties

  1. Je had het niet specifiek toegezegd. Ik zou het ontzettend klasse vinden als je het alsnog doet. Maar een tiende BTC vind ik al redelijk wat – hoewel met de huidige koers dat nu ook weer niet zo heel veel is. 🙂 Grappig dat toen niemand het promotieaanbod aan heeft genomen (ik heb het nooit eerder gelezen, als ik hier toen al actief was).

  2. Done.

   Mocht iemand van Bits of Freedom meelezen: als jullie de komende dagen geen 300 euri van Bitonic krijgen, dan is er iets mis.

   Overigens: ik heb me er niet toe verplicht gevoeld of zo. Ik was al langer van plan een stukje van mijn Bitcoin-winst aan goede doelen te geven; jullie zijn gewoon de eerste. Die oude toezegging was gewoon een mooie aanleiding.

   Het privacy-beleid van Bitonic is trouwens een beetje apart. Ze zeggen zich te houden aan Know Your Customer (KyC) regels, terwijl de minister eerder zei dat de Wet Financieel Toezicht niet van toepassing is op Bitcoin. Lopen ze hier braver aan het lijntje van de overheid dan strikt noodzakelijk, wellicht i.v.m. het verkrijgen van een bankvergunning voor hun nieuwe wisselbeurs?

   Misschien passen ze de KyC regels alleen toe op het euro-deel van hun diensten? Ik heb bij het doen van de donatie in ieder geval geen persoonlijke gegevens hoeven op te geven.

   1. De WFT is misschien niet van toepassing, maar onze betaalpartners en de eigenaar van iDEAL (Currence) stelt wel bepaalde eisen voor ‘valuta-achtige’ ‘anonieme’ producten, zie daarvoor ook: https://bitonic.nl/news/24/verificatiebeleid-aangepast en https://bitonic.nl/faq#verificatie Bitcoindonaties hebben uiteraard niks met Currence, banken of psp’s te maken, dus daarvoor geldt dit KyC-beleid alleen voor de ontvangende partij (in dit geval Bits of Freedom).

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.