Jaaroverzicht 2015: een plusje voor de reacties

Net zoals elk jaar is het weer tijd voor de jaaroverzichten. Ik zeg het niet vaak genoeg: dank jullie wel allemaal voor het reageren. Het maakt deze blog zo veel meer dan alleen maar een meningsuitingsmiddel.

Een speciale pluim voor de actiefste reageerders (behalve mezelf) dit jaar:

  1. Elroy (358)
  2. Corné (263)
  3. Wim ten Brink (254)
  4. hAl (205)
  5. NP (137)

Maar kwantiteit is één ding, kwaliteit een ander. En daarvoor hebben we nu al een paar jaar de plusjes.

Update (11:56) Bovenstaande selectie is een all-time selectie. De meest gepluste reactie die geplaatst is in 2015 is de hierboven aangehaalde in de T-Mobile draad, op de voet gevolgd door nog eentje uit die draad. Sowieso was dat een goudmijn als je plusjes wilde, die draad.

De eerstvolgende topgepluste uit een andere draad was Corné’s WTF uit de Tom Kabinet-draad. Daarna Freeaqingme’s dilemma over het opgeven van zijn/haar geslacht bij een ov-chipkaartrestitutie.

De meeste plusjes dit jaar ontving Elroy (323 stuks), op de voet gevolgd door Corné (252), NP (221), Wim ten Brink (202) en hAl (162). Complimenten!

Wie andere statistieken wil, ik hoor het graag!

Arnoud

20 reacties

  1. En daarvoor hebben we nu al een paar jaar de plusjes.

    Van de eerste twee snap ik eerlijk gezegd niet wat ze in een overzicht 2015 te zoeken hebben. Artikelen uit 2009, reacties uit 2011…. ? Of zijn die plusjes pas in 2015 gegeven ? (vreemd trouwens, beide die 2009/2011 combinatie?)

    1. Mijn excuses, ik had de selectie niet beperkt tot berichten gepubliceerd in 2015. Pagina aangepast. De meest gepluste reactie die geplaatst is in 2015 is de hierboven aangehaalde in de T-Mobile draad, op de voet gevolgd door nog eentje uit die draad. Sowieso was dat een goudmijn als je plusjes wilde, die draad.

      De eerstvolgende topgepluste uit een andere draad was Corné’s WTF uit de Tom Kabinet-draad. Daarna Freeaqingme’s dilemma over het opgeven van zijn/haar geslacht bij een ov-chipkaartrestitutie.

  2. Nou, gelukkig nog net in de top 5 🙂

    Ik vond het zelf nog wel leuk om weer te kijken naar de verhouding tussen plusjes en het aantal reacties, dus wie zegt de meest zinnige dingen (voor zover een plusje betekent dat je iets zinnigs zegt…)

    De top 5*: 1. NP: 1.6 plusjes per comment 2. Corné: 0.96 3. Elroy: 0.90 4. Win ten Brink: 0.80 5 hAl: 0.79

    *gebaseerd op de gegevens in de blog, ik vermoed dat Frieda en Willem nog veel hoger scoren

    Hoeveel heb je zelf gereageerd Arnoud en hoeveel plusjes had je?

    Omdat de top 5 eigenlijk elk jaar hetzelfde is (alleen de volgorde veranderd, is een top 10 misschien ook leuk, en hoeveel mensen zijn er met slechts één reactie?

    1. Frieda had maar één comment dus dat is lastig vergelijken dan. Ik zou eigenlijk een maat moeten hebben voor waardering die ervoor zorgt dat een veelcommenter hoger scoort dan een laagfrequente commenter.

      Zelf heb ik dit jaar 439 reacties geplaatst. Ik ontving totaal 195 plusjes. Dus 0.44 plusjes per comment.

      Top 20 van commenters: 171 Elroy 140 Corné 83 NP 82 werkbij 78 hAl 73 Jeroen 68 Corné 63 willem 57 Sanne de Vries 56 cg 54 Wim ten Brink 53 SQB 51 nl-x 43 Marcel 42 Freek 39 Boudewijn 34 Bastiaan 34 Patrick 33 Bart 33 Rob

      Er waren 112 personen die één reactie plaatsten in 2015. In 2014 waren dat er 145.

      1. Ik zou eigenlijk een maat moeten hebben voor waardering die ervoor zorgt dat een veelcommenter hoger scoort dan een laagfrequente commenter.

        Denk exponentieel. Een weegelement zoals 1/(1 – 1/[totaal aantal reacties]²) waarmee je het aantal plusjes per reactie vermenigvuldigt. Je kan in plaats van een macht 2 ook een macht 1.5 of 1.1 nemen. Zolang het maar groter is dan 1. Klinkt ingewikkeld? Denk dan aan een heel bekende soortgelijke weging: BMI. Waar je gewicht wordt verdeeld over het kwadraat van je lengte. (overigens is dat kwadraat onterecht; je kan een driedimensionale entiteit als gewicht niet afzetten tegen een tweedimensionale entiteit en hopen dat er iets uit komt dat wetenschappelijk verantwoord is. Doe dan lengte³ i.p.v lengte²! Maar dat terzijde.)

        Ik ben nog steeds blij dat er géén min-systeem is. Nooit doen, Arnoud! Dat we niet de kans krijgen om elkaar de grond in te boren. Het plus-systeem beloont goede reacties, het min-systeem lokt alleen maar polarisatie en intolerantie uit. Dat stoort me op Tweakers en Fok héél erg; trollen met meerdere accounts die de score van elke reactie die ze niet aanstaat torpederen. Daarom reageer ik op die sites ook nooit meer.

        Ben eigenlijk wel benieuwd naar wie er het meest op die +1 heeft gedrukt. Of welke plusser het meest aan één specifieke reaguurder een plusje uitdeelt.

  3. Ik snap eigenlijk niet hoe een vraag (want dat is het toch) van Frieda zoveel plusjes kan krijgen, zeker gezien het feit dat er geen duidelijk antwoord op komt, en er in hetzelfde topic een hele sliert aan vergelijkbare vragen langs komt.

    Kun je nagaan of deze plusjes van hetzelfde IP adres komen?

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.