Merkenhumor

| AE 342 | Iusmentis, Ondernemingsvrijheid | 1 reactie

Merkenjuristen hoeven zich op vrijdagmiddag niet meer te vervelen:

clipboard.png

De Logomotto combineert willekeurig een logo met een slogan. Via Dutchcowboys.

En om het gezeur maar voor te zijn: nee, dit mag. De merken worden niet commercieel gebruikt, en er is geen sprake van dat dit afbreuk doet aan de reputatie van de merken. Sterker nog dit versterkt alleen maar het merk, want elke combinatie roept de vraag op: oh ja, wie zei dat ook alweer?

Arnoud

Deel dit artikel

  1. Een artikel waar in meer dan acht jaar nog niet gereageerd is? Laat ik dan toch maar aftrappen met gezeur: stel nu dat een slogan door een actuele ontwikkeling toch erg vervelend zou worden voor een merk en een ge(ge)nereeerd plaatje wordt masaal gedeeld via sociale media, dan zou dat toch wel risico op een schade-claim op kunnen leveren?

    Bij meeste slogans is dat misschien moelijk voor te stellen, maar 75 years of great sex, let’s get it done, just do it, en intelligence everywhere zouden bijvoorbeeld ten tijde van een schandaal (verkrachting, moord, privacy, …) een erg vervelende lading aan een logo kunnen geven.

    Hoewel het aantal waarschuwingen en disclaimers in de wereld al erg hoog is: zou het toch niet verstandig zijn om bij die generator een waarschuwing hiervoor op te nemen?

Laat een reactie achter

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren en <em> en <strong> voor italics en vet.

(verplicht)

Volg de reacties per RSS