Conservatoir beslag op domeinnaam

Bram Heerink -mister 112.nl- meldde onlangs:

Ter voorbereiding van het door mij aangekondigde hoger beroep inzake de door mij aan de Staat kwijtgeraakt domeinnaam www.112.nl is door mijn advocaat Q. Meijnen beslag gelegd.

Heerink was de aanvrager van de persoonsgebonden domeinnaam www.112.nl. In mei vonniste de rechter dat hij deze domeinnaam moest afgeven aan de Staat, waar Heerink tegen in hoger beroep gaat.

Beslag leggen is een niet ongebruikelijke procedure als je bang bent dat de wederpartij zich gaat ontdoen van datgene wat jij via een rechtszaak op wilt eisen. In het geval van een domeinnaam bijvoorbeeld door de naam op te heffen of door te geven aan een ander. Iets wat in zaken over .com-domeinnamen nog wel eens wil gebeuren. “Haha, ik heb de naam gisteren aan een Chinees bedrijf overgedaan!”

De SIDN heeft hiervoor een uitgewerkte regeling. Begin jaren ’00 was daar nog de nodige discussie over. Uit de actuele jurisprudentie blijkt dat dit geen probleem meer zou moeten zijn.

Arnoud

Eén reactie

  1. Beste mensen,

    Kan het ook zijn dat een domein in eigendom van een natuurlijk persoon beslag gelegd kan worden. Bijvoorbeeld ik heb een domein in eigendom. Ik betaal mijn rekening niet aan bijvoorbeeld Rabobank Nederland. Kan Rabobank Nederland omdat ik ook als natuurlijk persoon een schuld heb mijn domein in beslag nemen.

    Ik vraag dit omdat ik nu ga samenwerken met een BV die gebruik maakt van mijn site. Kan ik dan gevaar lopen dat deze BV schade ondervind door beslaglegging als ik als natuurlijk persoon in de problemen kom.

    Met vriendelijke groet,

    M. v/d Bree

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.