Misleidende aanbieding op afstand van RWE energie

Via je telefoon kun je ook internetten, dus dit valt ook onder internetrecht wat mij betreft. Zaterdag werd ik gebeld door energiebedrijf RWE dat mij graag als klant wilde hebben. Men wilde mij een ietwat onduidelijke aanbieding doen over energielevering. Nee, aan de telefoon hoeft u geen ja te zeggen want dat vindt niet iedereen prettig, zo werd mij verteld. Gelukkig had het bedrijf daar een fijne oplossing voor: ze sturen me een informatiepakket toe, en dat moet ik dan binnen zeven dagen terugsturen en dan zit ik nergens aan vast.

WTF? Wat een verwerpelijke vorm van misbruik van de regels uit de wet koop op afstand. Wie via de telefoon een contract voor een dienst zoals energielevering afsluit, mag daar binnen zeven dagen weer vanaf. Maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat je die bedenktermijn zo gaat presenteren.

Sterker nog, dit valt gewoon onder de nieuwe regels voor misleidende handelspraktijken. Op deze manier mensen verleiden om “ja” te zeggen aan de telefoon, en ze zo aan een contract te binden waar ze binnen zeven dagen weer vanaf kunnen, is een misleidende manier van zakendoen. Die zeven dagen is namelijk een wettelijk recht, en wordt hier voorgesteld als een onderscheidend kenmerk van deze leverancier. Dat staat op de zwarte lijst van art. 6:193g lid j van het binnenkort in werking tredend wetsvoorstel. Daarmee is het aanbod misleidend en dus verboden.

Verder lijkt dit heel sterk op wat er in artikel 7:7 lid 4 BW allang verboden is: iets toesturen dat je als consument moet terugsturen om niet aan een dienst vast te zitten.

Update (26 oktober): RWE nam per e-mail contact met mij op en gaf deze tekst als reactie.

Wij zijn ons bij RWE bewust van het feit dat de werkwijze van RWE Callcenters bij sommige consumenten tot ontevredenheid leidt. Wij betreuren dit gevoel uiteraard ten zeerste. Wel zijn wij blij met de uitgesproken reacties, deze kunnen ons helpen de werkwijze van de RWE Callcenters en onze algehele dienstverlening te verbeteren.

RWE heeft in Nederland ambitieuze plannen, op verschillende vlakken. Van het leveren van energie tot het opwekken hiervan. De consument staat bij al onze plannen centraal, vandaar ook de keuze van RWE voor een persoonlijke, eenvoudige en begrijpelijke dienstverlening en productaanbod.

Bij een dergelijke houding hoort de behoefte om ervaringen van consumenten te ontvangen. RWE spoort consumenten aan om ons op de hoogte te houden van eventuele klachten. Maar we horen natuurlijk ook graag de dingen die wél goed gaan. Dit kan natuurlijk via weblogs, maar ook via het contactformulier op onze website.

Graag benadrukken we dat wij alle reacties met betrekking tot de dienstverlening van onze callcenters in behandeling nemen. Inmiddels zijn de scripts van onze callcenters, mede dankzij de reacties van consumenten, aangescherpt met de vraag “u bent zich er van bewust dat u van energieleverancier wisselt?” Wij vertrouwen erop dat deze vraag de duidelijkheid brengt die volgens sommigen ontbrak.

Arnoud

86 reacties

 1. Beste mensen, ik heb RWE ongeveer een week gelegen gebeld met de vraag waar de informatie blijft van de goedkopere tarieven TENSLOTTE IS DE PRIJS VOOR OLIE GEZAKT EN AARDGAS IS GEKOPPELD AAN OLIEPRIJZEN. Ik ben ??n van diegene die niet mee doet met het vast zetten van de prijs voor het leveren van aardgas. Ik denk dat ik het antwoordt al ken, maar ben benieuwd wat hun motovatie is.

 2. 06-11-2008 Mijn moeder, die dement is, werd gebeld door een “allervriendelijkste” dame van RWE Gelukkig was ik op dat moment bij mijn moeder en kon ik dit gesprek overnemen

  De RWE probeert met LEUGENS!!! klanten bij de NUON weg te kapen (wat een goedkope oplichters-bende zeg!!)

  de “allervriendelijkste” dame beweert nl dat de RWE het huidige “transport” bedrijf van de NUON is!!!! en dat zij het kontract van mijn moeder, in haar voordeel, om willen zetten in een vast-bedrag kontrakt

  de allervriendelijkste dame had aan mij een goede tegenstander. zij heeft meerdere malen, in een verwoede poging om mijn moeder op te lichten, de tape/bandopname weer uit moeten zetten

  Off tape beweerde ze iedere keer, als ik er speciefiek naar vroeg: “dus het RWE is de huidige transporteur van de NUON?? En het betreft alleen een wijziging in haar kontrakt”???
  Dat dat het geval was

  Ze wou het rekeningnummer van mijn moeder weten Toen ik zei: “Maar als u inderdaad de transport nu al regelt dan weet u dat nummer toch al??” daarop zei zij dat ze dat natuurlijk al weet, maar dat dat, on tape, formeel moet vragen!!

  Wat een oplichtersbende

  Ik heb al bij diverse instanties een klacht over de RWE ingediend Ik heb de NUON o.a. ook ingelicht hierover

  Ik heb gebeld met het RWE en daar is weer een “allervriendelijkste” dame die mij weigert door te verbinden met de verantwoordelijke van deze afdeling

  (nee de smoes dat de RWE dit uitbesteed heeft en geen flauw benul heeft van deze methode gaat natuurlijk echt niet meer op!!)

  Ik heb de dame in kweste ingelicht dat haar weigering om mij door te verbinden alleen maar resulteert in meer verbetenheid van mijn kant om dit aan de “grote klok” te hangen

  Wat een oplichters zeg!!!

  Mocht het RWE de fout begaan om wederom mijn demente moeder te bellen dan zijn de rapen zogezegd heeeel gaar

  BAH

 3. werd net gebeld door rwe . v: wij zijn de producent van energie en niet de verkopers, wilt u de prijs van uw energie fixeren? u ontvangt een document en kan binnen 7 dagen reageren. oke, wat kost me dat? v: niks! ik wil even met mijn man overleggen. v:nou wordt ik boos, de vrouwen kunnen schijnbaar niks zelfstandig beslissen! ik vindt u grof v nu echt boos:nou als u toch geen voordeel wilt kan ik net zo goed ophangen. ja dat vind ik ook, ik stop met dit gesprek. v: dat was ik ook al van plan, u luisterd toch niet! doeiiii

  wat een onbeschofte man was dat. ze nemen geeneens tijd om adem te halen, als ze zo turbo gaan praten en ze willen niet terugbellen, klopt er iets niet. en wat blijkt na even google-len, dat het gewoon een soort essent is. klanten werven dus. ik koop en regel niks aan de telefoon of deur, atuur maar een brief!

  pas op dus! groetjes marcella

 4. Zij hebben mij nooit een leveringsovereenkomst toegezonden. Hierdoor had ik geen acht dagen de tijd om de voorwaarden in het contract te lezen. Dit werd mij wel beloofd in een opgenomen telefoongesprek met afdeling klantenwerving van RWE. Maandag 3 november 2008 heb ik de brief ???bevestiging levering??? van ze ontvangen. Ik heb toen meteen telefonisch contact opgenomen met consumentendesk en deze laten weten, dat ik nooit een leveringsovereenkomst van de RWE heb ontvangen. Hierop werd mij toegezegd, dat mijn 3 jarig contract bij RWE zou worden veranderd in een variabel contract. Hierdoor zou de boete voor het verbreken van het contract komen te vervallen. Ook werd mij aanbevolen om een nieuwe leveringsovereenkomst af te sluiten met mijn vorige energie leverancier Energiedirect. Dit heb ik inmiddels gedaan. Zaterdag 8 november 2008 krijg ik echter een brief van ze, waarin mij wordt medegedeeld, dat dit 3 jarig contract toch niet geannuleerd wordt. Wederom werd ik ook op deze dag, tot twee maal toe, gebeld door klantenwerving van RWE met het verzoek om klant te worden. Dit bewijst maar weer eens hoe chaotisch wordt omgegaan met de gegevens van de klanten bij RWE.

 5. ben ook gebeld rwe ronduit onbeschoft,misleidend,brutaal,als ik nee zeg geen interesse hoef ik toch niet te reageren waarom ik geen interesse heb nee is nee drink niet tot de persoon door, even ter gerustelling ik kan u verzekeren dat niet voor niets is ook rwe niet uiteindelijk betaald u alles gewoon zelf ook die medewerker die u lastig valt

 6. Op 11 november werd ik benaderd door rwe, met het verhaaltje dat wij vanaf volgende week onze energie door rwe gelevert wordt in ons gehele dorp , mijn reaktie was vreemd, heb ik niks van gehoord ze zouden mij op 28 aug. hierover bericht gestuurd hebben?, dus niks van gekregen .Alles zou door Essent verder geregeld worden ook onze autom. betalingen zouden via Essent afgeschreven worden, ze wilde onze gegevens nog even contr?leren en onze bankrekeningnr. hebben , na mijn reaktie dat ze die gegevens toch al hadden zei ze dat deze afgeschermd waren,deze gegevens heb ik uiteraard niet gegeven , ze zou mij informatie toesturen en vandaag terugbellen

 7. Goed nieuws. RWE heeft alles teruggedraaid. Zowel per brief als per telefoon. Met verontschuldigingen! Ze hebben mijn telefoongesprek, dat was opgenomen met klantenwerving, beluisterd en tot de conclusie gekomen, dat ik niet goed was voorgelicht. (Lees: voorgelogen) Let op! Klantenwerving van RWE wordt uitbesteed aan verschillende “callcentres” . Over sommige van die “calcentres” krijgt RWE regelmatig klachten. Hier is RWE zelf dus ook niet blij mee. Ik heb me inmiddels weer heringeschreven bij mijn oude vertrouwde “Energiedirect”. En nu blijkt, dat als je daar lid wordt via http://www.gaslicht.com, dat je 215 euro korting krijgt! Deze ellende heeft mij dus uiteindelijk 215 euro winst opgeleverd!

 8. Ook ik ben net gebeld door deze koekenbakkers

  Ik woon pas samen (voor het eerst) dus ik weet nog niet alles van hoe en wat

  Na hun gesprek had ik ook dus akkoord gestemd met hun ‘informatiepakket’ onder voorwaarde dat ik nergens aan vast zat! Na ong een half uur wordt ik nog een keer gebeld duur dat mens,en ze vroeg om nogmaals mijn adresgegevens door te geven want ze kon het niet verwerken in het systeem Ik zei tegen haar GEEN interesse meer te hebben in RWE (na verdere navraag bij mijn moeder),maar ze wilde persee mijn adresgegevens hebben Ik vroeg waarom,en ze zei dat ze dat nodig had om me uit het systeem te verwijderen en met mijn stomme kop heb ik haar mijn adresgegevens gegevens

  Eigenlijk heel stom van me maar ik ben nu toch al te laat om dit te veranderen

  Ze zei dat ze me zou verwijderen uit het systeem maar nu moet ik haar maar vertrouwen op haar woord,mocht ik toch nog zo’n ‘informatiepakket’ ontvangen dan stuur ik hem meteen retour

  Ik hoor trouwens ook dat mensen zonder ‘informatiepakket’ te hebben ontvangen bij hun zijn aangesloten…mag dat?

  Verder heeft RWE niet naar mijn banknummer gevragen,alleen naar me bankSOORT (abnamro,rabo etc)

 9. Ik ben inmiddels 3x op mijn bsm gebeld voor een aaanbod. Het kan toch niet zo zijn als TNT te laat de post bezorgd je direct aan een contract vast zit. Ik dacht eerst stuur maar een informatie pakket, kan geen kwaad, tot dat de stem zei, dat als ik het niet terug stuur ik aan een contract vast zit. Conclusie, pakket niet laten sturen.

 10. Bewust deze gesprekken lang laten duren (bedenk maar wat),want ze vallen zo mooi door de mand. Het is pure misleiding want in het langdurige gesprek vertellen ze eerst iets anders om dan bij de bandopname hier misleidend niet meer op terug te komen. Toen ze dus de opname eindelijk ging starten was achteraf dan de mogelijkheid om vragen/opmerkingen te stellen, stelde ik dat dit dan vast niet op de bandopname terug te vinden zal zijn. En op de vraag van mij dat het contract binnen 7 dagen moest worden opgestuurd ik dit niet zo afgesproken had (tijdens de bandopname) want ik wilde eerst met mijn leverancier (met voorwaarden) het een en ander doorspreken en hun toegestuurde post wilde bestuderen en dus absoluut geen contract opgestuurd kon krijgen omdat er geen contract was gemaakt werd het duidelijk dat ze met een ambtenaar van doen had (tijd genoeg om in hun droom een rolletje te spelen).

 11. IK BEN NET EEN MINUUT GELEDEN GEBELD. ZE BELDEN VOOR MIJN VRIEND MAAR DIE LAG NOG IN BED. NU BELLEN ZE EEN ANDERE KEER TERUG. IK DENK EVEN GOOGLEN WAT RWE IS. NU KOM IK DIT TEGEN. HARTSTIKKE BEDANKT. IK ZAL ZE TE GRAZEN NEMEN!!!

 12. Asbakken van RWE hebben mij inmiddels ook bereikt. Ik rustig op het werk en wordt ik gebeld door een oudere man met een vrolijke opgewekte stem. Ik dacht eerst met een klant te maken te hebben voordat ik me realiseerde dat dit een verkoper was. ???Waar bent U ook alweer van???? vroeg ik Zegt hij ???Van RWE, wij sponsoren Studio Sport (ofzo)???onze meiden lopen altijd in die strakke pakjes???die kent U toch wel meneer???? Waarop ik antwoordde: ???Nee zegt me zo niets.??? Waarop hij zei: ???die wijven met die grote tieten heb je toch wel voorbij zien schuifelen?!??????.die gasten zijn echt gestoord! Ik heb het gelijk afgekapt en ben nog netjes gebleven, maar na het lezen van dit forum dacht ik gvd ik had ze gelijk lik op stuk moeten geven.

 13. Nou, ik ben er dus ingestonken en nu wil ik tijdens mijn 3 proefmaanden bij RWE weer terug naar de NUON. Ik zal een aangetekende brief sturen waarin ink mij beroep op de wet oneerlijke handelspraktijken want er is hier zeker sprake van een dwaling.

  Heeft iemand enig idee naar welk adres ik een brief kan sturen want ik heb hier niets ontvangen van RWE , alleen maar een meterstandenkaart?

  m vr gr

  Jan Wesselink.

 14. Wat ik wel heel vreemd vond, dat ze mijn (gebruiks)gegevens hebben van mijn huidige leverancier. Mij werd vertelt dat per 1/1/2009 de prijzen met 15% stijgen en per 1/7/2009 nog eens met 10%. RWE is van oorsprong een Duits bedrijf en toen ik dat hoorde had ik zo iets van; klopt de wel? Ik ga toch wel eerst bij mijn huidige leverancier informeren hoe de prijzen daar zijn. Nee mensen ga net als ik eerst goed informeren en via google kijken wat er over dit bedrijf wordt geschreven.

 15. Een bericht voor Jan Wesselink en voor iedereen die dit interessant vindt. Ik heb een adres gevonden waar je het kunt proberen; RWE Energy Nederland N.V. Postbus 90 2130 AB Hoofddorp Tel.nr. 023-5691234 – Fax. 023-5691300 KvK nr. 3418657 0000

 16. H? h?, eindelijk ook eens benaderd door RWE 🙁 Hadden voor mij een leuk aanbod: Prijs energie vast voor de komende 3 jaar. Of ik, wanneer ik wilde besparen, met hen ‘in zee’ wilde. Via bandopname vastgelegde afspraak en voor mij 7 dagen respijt om dit eventueel te annuleren… Mijn besparing? Ruim 2200 euro in 3 jaar!!!!! En dat snel berekend ZONDER mijn verbruik te kennen, alleen de postcode!!! Op mijn voorstel om de zaak om te draaien, door mij alle gegevens te sturen en vervolgens mij de verantwoordelijkheid te geven om hier ‘ja’ op te zeggen kreeg ik te horen: ‘Dat mogen wij niet zo doen, dat IS BIJ WET VERBODEN’. Voor mij duidelijk: In ieder geval GEEN RWE!

 17. En nu las ik een artikel waarin wordt gerept over overname van Essent door RWE, afkomstig uit Duitsland. Hebben we het hier over hetzelfde bedrijf vraag ik me dan af. Ik hoop het eigenlijk niet, want afgezien van een aantal dingen die deels aan mezelf te wijten waren was ik altijd tevreden over Essent. Als ik bovenstaande reacties zo doorlees weet ik nog niet wat ik van RWE mag verwachten.

 18. Ben telefonisch benaderd door RWE. Een leuk verhaal over het vast zetten van mijn tarieven. Het klinkt onwijs goed. Ik word elke dag gebeld door energiebedrijven, maar gaf RWE de mogelijkheid hun aanbieding te doen.

  Het leek me vrij goed en ben ook goed benaderd en goed geinformeerd. Ik kreeg 7 wettelijke bedenkdagen als ik toch van mijn contract wou afzien. Ik ben hartstikke goed ingelicht door deze medewerker en ben nu inmiddels 8 maanden klant van RWE. Voorheen had ik Nuon als leverancier. RWE is vele malen beter. Geen bandjes bij het bellen, geen verkeerde rekeningen maar gewoon zoals belooft 1 rekening. Tot slot ben ik ook veel goedkoper uit dan bij de Nuon(mijn vorige leverancier)! Ik ben dus die lieve medewerker dankbaar, dat ik nu minder betaal!

  Als je het aan mij vraagt, Rwe is een zeer goed energiebedrijf en ze doen echt wat ze beloven. Ze zijn ook nog eens 5 keer zo groot als Nuon, Essent en Eneco bij elkaar! Dit geeft al aan dat ze een groot bedrijf zijn, dus waarschijnlijk ook verstand hebben van hun zaken.

  Nu dat ik hoor dat Rwe, Essent overneemt ben ik hartstikke blij. Dan krijg ik namelijk alles via RWE!

  Dus alle klanten van Essent en Energiedirect, wees blij dat je waarschijnlijk overgenomen word door Rwe over een aantal maanden.

 19. Allen,

  Bekijk onderstaand berichtwelke door RWE op deze site is gezet! Hopelijk geven jullie je opmerkingen ook door aan RWE via deze site, dat is in ieder geval een manier om ervvor te zorgen dat je opmerking ook bij dit bedrijf bekend wordt.

  Wij zijn ons bij RWE bewust van het feit dat de werkwijze van RWE Callcenters bij sommige consumenten tot ontevredenheid leidt. Wij betreuren dit gevoel uiteraard ten zeerste. Wel zijn wij blij met de uitgesproken reacties, deze kunnen ons helpen de werkwijze van de RWE Callcenters en onze algehele dienstverlening te verbeteren. RWE heeft in Nederland ambitieuze plannen, op verschillende vlakken. Van het leveren van energie tot het opwekken hiervan. De consument staat bij al onze plannen centraal, vandaar ook de keuze van RWE voor een persoonlijke, eenvoudige en begrijpelijke dienstverlening en productaanbod.

  Bij een dergelijke houding hoort de behoefte om ervaringen van consumenten te ontvangen. RWE spoort consumenten aan om ons op de hoogte te houden van eventuele klachten. Maar we horen natuurlijk ook graag de dingen die w?l goed gaan. Dit kan natuurlijk via weblogs, maar ook via het contactformulier op onze website.

  Graag benadrukken we dat wij alle reacties met betrekking tot de dienstverlening van onze callcenters in behandeling nemen. Inmiddels zijn de scripts van onze callcenters, mede dankzij de reacties van consumenten, aangescherpt met de vraag ???u bent zich er van bewust dat u van energieleverancier wisselt???? Wij vertrouwen erop dat deze vraag de duidelijkheid brengt die volgens sommigen ontbrak.

 20. Hoi, ik heb alles via Essent. Sinds enkele weken word ik benaderd door RWE. Nu hoorde ik inderdaad dat Essent overgenomen gaat worden door RWE. Ik vind het allemaal erg vaag en wil inderdaad alles zelf eerst controleren alvorens over te stappen. Nu Essent wordt overgenomen weet ik niet of ik nog op hun aanbod moet ingaan of gewoon moet wachten…. wie kan mij adviseren wat te doen?

 21. Hoi.

  Tijdje geleden gebeld met Essent om informatie over RWE. Uitgelegd hoe of wat. De juffrouw die ik aan de telefoon had vroeg mij of ik a.u.b. klant bij Essent wil blijven.Ik kreeg toen niet het idee dat ze samen zouden gaan met RWE. Ik denk dat als het zo zou zijn ik mijn vertrouwen in Essent ben verloren en een andere leverancier ga zoeken. Zal nog moeilijk worden. De beruchte gouden bergen weet je.

 22. Ik had net 15 min geleden ook zo’n vervelende gast van een callcenter aan de telefoon die me zogenaamd juiste informatie ging geven over een nieuw contract met RWE. Juiste informatie?

  Ik wist niet hoe ik er vanaf moest komen. Constant het blijven proberen om mij als klant binnen te lokken. Het maar blijven overtuigen van mij dat RWE het goedkoopste bedrijf is wat energie levert en dat ze mij correcte informatie over de telefoon gaven. Terwijl ze het had over het fijt dat ik het contract thuis gestuurd kreeg en het nog eens netjes kon doorlezen en nergens aan vast zat. Niet zeggen dat ik er via Ja zeggen door de tel aan vast zit indien ik dat contract niet binnen 7 dagen terug stuur. Ook werd er niet over gesrpoken voor welke tijd je vast zit aan zo’n contract. “Oplichters”?

  Ik heb na een 15 min in discussie te zijn geweest met haar en 2 keer te hebben laten blijken dat ik niet geinteresseerd was, het bij de 3e keer “een duidelijke nee” eindelijk voor elkaar kunnen krijgen het gesprek op een nette manier af te sluiten. Al met al was het een zware klus.

 23. Ik werd ook gebeld met de mededeling dat ze samenwerken met mijn leverancier (Eneco). Nou, niet dus, want het zijn concurrenten. Pure misleiding dus. Ik heb ze zeer duidelijk te verstaan gegeven dat ik niet wens over te stappen; zeker niet via de telefoon. Nadien maar even Eneco gebeld, het verhaal verteld en gevraagd of ze een aanvraag om beeindiging door RWE meteen in de prullebak willen gooien.

 24. Ik werd ook al tot drie keer toe door iemand van RWE benaderd. De eerste keer vond ik het al een zeer onaangenaam gesprek. De persoon die steeds belt is moeilijk te verstaan door een buitenlands accent. Het verhaal wat in het eerste gesprek ook heel vaag. Ik zou zeggen, trap er niet in. Bedrijven die op zo’n manier aan klanten proberen te komen moeten aangepakt worden.

 25. Net als vele voorgangers is mijn vriendin ook door die oplichters van RWE een informatie pakket door de strot gedrukt! ze heeft zelfs nog nadrukkelijk gezegt eerst het pakket te willen doorlezen. Het pakket is echter nooit verstuurd en een paar weken later is ze zo opeens over gezet naar RWE! In de brief van de meterstanden wordt zelfs over een bevestigingsbrief die zou zijn verstuurd gesproken (ook dus nooit ontvangen!) Ik vindt het ronduit schandalig dat dit in ons zo goed “geregeld”landje dit allemaal kan!!! Het kan toch niet zo zijn dat je louter en alleen door het toesturen van een info pakket al aan een andere leverancier vast zit??? Ik heb hier ook over geklaagd bij Consuwijzer van de overheid Het zou alleen door het terugsturen van een schriftelijke bevestiging met handtekening mogelijk moeten zijn,maar kennelijk kan dit allemaal in dit land! Iedereen is dus gewaarschuwd, ga NOOIT accoord met het toesturen van een info pakket,zodra je de RWE aan de telefoon krijgt,gelijk de haak er op gooien! Ik ga een klacht indienen bij elke consumenten organisatie die ik maar kan vinden, ik eis terug gezet te worden naar mijn oude leverancier en stel ze verantwoordelijk voor alle gemaakte kosten! RWE is gewoon een grote oplichters bende! en als ze op deze manier denken klanten te winnen zijn ze wel heel erg dom! als ze nu gewoon mensen op een eerlijke manier proberen klant te maken hadden ze nu meer klanten gehad dan op deze manier! Toets voor de aardigheid maar eens RWE+klachten in in Google, je wordt gelijk wakker! Ga nooit in zee met deze oplichters!

 26. Ook ik ben net gebeld. Leg net neer. De dame van RWE was erg drammerig en wist elk argument dat ik had om het niet te doen te pareren met een – in haar ogen – nog simpeler oplossing die RWE bedacht had. De 1300 EUR aan besparingen over 3 jaar die zij schetste lijkt me onwerkelijk, en (dus) niet geheel koosher. Ook RWE als maatschappij zei me niets, en ervaringen met Oxxio in het verleden hebben mij geleerd om eerst maar eens te Googlen op fora waar klantervaringen worden besproken.

  Aldus op deze site gekomen. De dame aan de andere kant van de lijn wist blijkbaar over deze pagina, en toen ik erover begon, was het met het gesprek snel gedaan.

  Dank!

 27. Ook ik ben al tig x gebelt door RWE, altijd (gelukkig!) afgekapt. Wat en verhalen kunnen deze mensen ophangen. De jongeheer die mij net belde vertelde mij dat hij kon zien dat ik te veel betaalde en dat het natuurlijk altijd fijn is om minder te betalen. Tss de grapjas, hoe komt ie er bij! RWE had ik al eens ge-googled dus de verhalen waren mij bekend. Nu gevraagd of hij mij uit de bellijst wil halen, maar hopen dat dat daadwerkelijk gebeurt!

  echt hoor let op deze aasgieren!

 28. Ik ben dus de zoveelste die er met open ogen ingevlogen is. Het begon met een telefoontje, of ik mijn energie voor een vaste lage prijs wilde vastzetten. Jahoor, dat wil ik wel, in de veronderstelling dat het mijn eigen energieleverancier was had ik daar totaal geen moeite mee.

  Vervolgens krijg ik allerlei enveloppen met RWE erop, omdat ik geen enkel idee had wie dat kon zijn heb ik de hele rimbam in de oudpapierbak gemikt.

  Nu, een half jaar later zit ik met de brokken, een blauw briefje op mijn deurmat met de boodschap dat ik thuis moest zijn om de boel af te kunnen sluiten. Dus bellen met mijn energieleverancier, ja meneer, u bent al ruim een half jaar klant bij RWE. Wel #$^@$%&@$#%@ gloeiende wat is dit nu weer?

  Oud papierbak op z’n kop gehouden, zoveel mogelijk enveloppen eruit gevist en het werd mij zelfs duidelijk! Ik ben er met open ogen ingevlogen!

  Nu zit ik met een aantal vragen: 1 hoe komt een bedrijf als RWE in vredesnaam aan mijn geheime telefoonnummer? 2 Hoe kan zo’n bedrijf mij rekeningen sturen op basis van schattingen? 3 Hoe kan zo’n bedrijf mij een eindafrekening sturen als ze geen enkele meterstand hebben? 4 Wat kan mij gebeuren als ik weiger om ook maar ene cent te betalen? 5 Hoe kan ik zo’n bedrijf juridisch aanpakken? 6 Hoe kan het in godsnaam mogelijk zijn in Nederland dat dit soort achterbakse wanpraktijken legaal gebeuren? 7 Hoe kan ik mezelf in de toekomst beschermen tegen dit soort oplichters?

  Als laatste: ik ben iemand met adhd, ongelofelijk chaotisch dus. Moet mijn leven nou werkelijk iedere keer financieel ontsporen omdat dit soort boeven er op uit zijn om goedgelovige mensen geld afhandig te maken? Door dit soort praktijken houd ik geen enkele euro over en leef ik onder het bestaansminimum.

  Dankjewel Nederlandse overheid, voor het vrijgeven van de energiemarkt!

  Ik ben nu dus echt ten einde raad, wie kan mij van goed advies voorzien?

 29. agressiev vormen van reclame doen afbreuk aan de goede naam van een bedrijf. Vandaag waren er mensen van de Nuon bij ons in de straat, die op een vrij agressieve manier mensen probeerde over te halen klant van Nuon te worden. Als mensen duidelijk aangaven geen interesse te hebben bleven ze maar doordrammen. Op het moment dat ze in de gaten hadden dat ook dit niet werkte gingen ze over tot het maken van vernederende opmerkingen. Ik vind dit soort reclame echt niet kunnen. Mensen maken zelf wel een keuze, als ze een andere aanbieder willen voor hun energie is er op internet genoeg informatie en kun je echt zelf wel bepalen of je dat wilt en hoe je het dan wilt. Ouderen in de straat voelde zich onveilig want de jonge mannen die aan de deur kwamen waren erg opdringerig.

 30. Tja RWE een aanbieder die de Nederlandse wetgeving volledig aan zijn laars lapt. Ook ik ben gebeld in 2008, altijd wanneer je weinig tijd hebt en niet sterk in je schoenen staat. Ben er ook op ingegaan om snel weer weg te kunnen. Heb maar een paar dagen om op te zeggen omdat brieven laat tot zeer laat bij de posterijen wordt afgeleverd. Had maar 2 dagen om op te zeggen, ondanks dat de wet anders zegt. Heb brief direct op de bus gedaan, maar RWE zegt dat deze te laat was. Ik heb mijn onvrede hierover uit uitgesproken maar RWE geeft nooit een tegenbericht, zelfs niet op aangetekende brieven. Nu problemen over bedragen omdat RWE verteld een automatisch incasso rond te maken, maar weigert te incasseren of rekeningen te sturen. Eindelijk ze willen zelf afsluiten, maar ik moet vanwege contract breuk gaan betalen. Heb ze meerdere keren aangetekend geschreven om eruit te komen. Maar Nee hoor ze hebben het volledige energieverbruik naar de incassobureau gestuurd. Dus nu moet ik via incassoburo gaan betalen 100% van het energieverbruik, deze was door maandbedragen al betaald, en nog extra kosten voor incassering. En dat belooft in telefonisch gesprek de goedkoopste energie leverancier te zijn. Nou het zijn oplichters met een plaat beton voor het hoofd waarvan ze Nederland van de kaart kunnen halen. De overheid zou deze aanbieder moeten uitsluiten van verkoop. Maar ik zit met de problemen. vertel je verhaal en misschien kunnen we meerder mensen een vuist vormen tegen deze Maffia praktijken.

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.