Modernisering van de auteurswet, the easy way

Met een kleine maar belangrijke wijziging in de Auteurswet 1912 is deze nu geheel aan de moderne tijd aangepast. Roepen dat een wet uit 1912 vandaag de dag niet meer relevant kan zijn, kunt u vanaf nu vergeten. Met deze wijziging kunnen we het internettijdperk met vertrouwen tegemoet zien.

Het jaartal “1912” is namelijk onlangs geschrapt uit de titel van deze wet.

Via Volledig bericht, pardon Boek 9.

Arnoud

7 reacties

  1. Het was onderdeel van een groter pakket wijzigingen in allerlei wetgeving, dus er is niet speciaal voor die ‘1912’ een aparte wet gemaakt of zo. Maar een beetje flauwekul is het wel natuurlijk. Een wet is verouderd of niet, en dat staat los van het jaartal in de titel.

    Arnoud

  2. Ik vind het verre van flauwekul . Door steeds weer te vermelden dat een wet uit 1912 is zijn er mensen die denken dat deze wet dan geen betrekking meer heeft op het eventuele strafbare feit waar ze in 2008 mee bezig zouden kunnen zijn .

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.