Met een kleine maar belangrijke wijziging in de Auteurswet 1912 is deze nu geheel aan de moderne tijd aangepast. Roepen dat een wet uit 1912 vandaag de dag niet meer relevant kan zijn, kunt u vanaf nu vergeten. Met deze wijziging kunnen we het internettijdperk met vertrouwen tegemoet zien.
Het jaartal “1912” is namelijk onlangs geschrapt uit de titel van deze wet.
Via Volledig bericht, pardon Boek 9.
Arnoud
Willen ze alleen minder oubollig klinken, of hebben ze ook rede om de naam te veranderen?
De offici?le reden is: ???Die overbodige toevoeging wekt ten onrechte de indruk dat de wet in de loop der jaren niet veelvuldig aan technologische ontwikkelingen is aangepast???.
Arnoud
Ik wijs graag even op “Digitale distributie van muziek, films en dergelijke zet veel van de uitgangspunten van de auteurswet (uit 1912!) op zijn kop” op http://www.iusmentis.com/auteursrecht/nl/mp3/ 🙂
(edit) Noot van de redactie: druk eens op F5 op die pagina?
en alleen al dat veranderen van die ene regel heeft waarschijnlijk een hele hoop poen gekost.
beetje naar en triest.
Het was onderdeel van een groter pakket wijzigingen in allerlei wetgeving, dus er is niet speciaal voor die ‘1912’ een aparte wet gemaakt of zo. Maar een beetje flauwekul is het wel natuurlijk. Een wet is verouderd of niet, en dat staat los van het jaartal in de titel.
Arnoud
Ik vind het verre van flauwekul . Door steeds weer te vermelden dat een wet uit 1912 is zijn er mensen die denken dat deze wet dan geen betrekking meer heeft op het eventuele strafbare feit waar ze in 2008 mee bezig zouden kunnen zijn .
Als de wet uit 1912 is herzien in bv. 2008 moet de naam worden veranderd in bijv. ‘herziene auteurswet 2008’