Vergemakkelijk gebruik van Creative Commons-foto’s met PhotoDropper

PhotoDropper. Een briljante plugin voor alle WordPress-gebruikers die graag legaal een plaatje bij hun berichten stoppen. Installeer deze WordPress plugin en vervolgens is het een kwestie van trefwoorden opgeven en het mooiste plaatje kiezen in het gewenste formaat (klein, medium of groot):

In het configuratiescherm kun je opgeven of je blog “commercieel” is of niet. Zo ja, dan krijg je alleen resultaten waarvan commercieel hergebruik is toegestaan. Dat is pas handig gebruik maken van Flickr’s Creative Commons search!

Via PlagiarismToday.

Arnoud

Eén reactie

  1. Grappig, ik heb vorige week een metazoekmachine geschreven om “vrije” afbeeldingen voor een van mijn blogs te vinden. Werkt niet zo netjes als deze (want in een kwartiertje geschreven), maar doorzoekt wel meer beeldbanken (ook Wikimedia Commons en GIMP Savvy).

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.