Jaaroverzicht: hoe kwamen mensen hier terecht?

google-zoeken-blog.pngVan het weekend zat ik in mijn logfiles te kijken, en het is toch opmerkelijk waar men zoal op zoekt en dan vervolgens hier uitkomt. Dus vandaag een bloemlezing uit de tre

Veel voorkomend zijn natuurlijk mijn naam, in alle mogelijke fout gespelde varianten. Toch leuk dat Google daar dan een autocorrectie op doet. Ook de naam en url van deze blog zijn populaire zoektermen (waarom zoek je op een url?). En “blog Arnoud” is ook een populaire; maar ik geef bij deze de blogs van Arnoud Greidanus en DJ Arnoud even een Google-boost omdat ze volgens mij bedolven worden onder mijn bloggeweld.

Goed. De trefwoorden waar men het meest op zocht:

  • getty rechtszaak deurwaarder: Jaja, Getty blijft een koploper in de zoekresultaten en blogs hier. Waar men eerst zelf auteursrechtclaimbrieven uitstuurde, werd dat op zeker moment een Nederlands advocatenkantoor, daarna heel kort een Belgisch kantoor en nu zit incassobureau Atradius er bovenop. Benieuwd of díe gaat doorpakken bij de rechter.
  • afluisteren partner strafbaar: Nee, dat is niet het. Maar netjes is het niet, dus het baart me toch zorgen dat hier zo veel op gezocht wordt.
  • toestemming opnemen telefoongesprek arnoud: de neutralere versie van het vorige resultaat, en kennelijk is mijn voornaam dan een handige query limiter.
  • mijn buren hebben camera opgehangen: overigens in diverse varianten. De rijdende rechter zou er een dagtaak aan hebben. Gelukkig heb ik een standaardmail hiervoor.
  • marktplaats oplichters: Ik kan er nog steeds niet over uit dat de jurisprudentie hier neerkomt op “vette pech, had je maar niet zo stom moeten zijn met een hotmailadres zaken te doen en vooruit te betalen”.
  • waar is mijn kind: 🙁

Maatschappijkritiek tref je ook aan:

    <li>decryptieplicht wat nou als je de wachtwoord bent vergeten</li>
    <li>auteursrecht veranderen internet</li>
    <li>copyright belachelijk</li>
    <li>overdraagbaarheid itunes internetrecht</li>
    <li>bits of freedom zegt: het is een schijnoplossing. er zijn maar </li>
    

En de wat meer filosofische, als jullie kunnen bedenken wat voor informatie men hier zocht dan hoor ik het graag.

  • grote bedrijven gebruiken geen digid voor belasting
  • kun je juridisch ongewenst naakt
  • is er in foto voor van hem
  • ongewenst naakt via whatsapp niet online

En hela mijn giecheltoets is gemuteerd in het spraakgebruik: iusmentis gniffeltest

Hoe kwamen jullie voor het eerst deze blog tegen? Of wat deed je besluiten te reageren?

Arnoud

14 reacties

  1. Jouw blog kwam ik lang geleden voor het eerst tegen in een commentaar op tweakers. Na een paar interessante stukjes gelezen te hebben besloot ik om de rssfeed in mijn reader te hangen. En daar hangt ie nog steeds en wordt hij trouw gelezen. Je schrijfstijl komt erg aangenaam op mij over, en gekoppeld met interessante onderwerpen is dat moeilijk te weerstaan 🙂

  2. Ga je nou onmogelijke vragen stellen? Hoe kwam ik hier? Man dit is de interwebz, geen idee (meer 😉

    Waarom ik op de RSS blijf? Omdat je de juiste mix van recht en techniek weet te linken aan het gevoel van “da’s niet eerluk!!” Het “kijk zo voelt het” tegenover “en zo moet de rechter het bekijken” met de regelmatige “zucht”.

  3. Er mist wat tekst in de eerste alinea:

    Dus vandaag een bloemlezing uit de tre
    Uit de trein? Uit de trechter van Arnoud? Uit de trendlijn? …? Het gemis wordt mooi gecorrigeerd met wat overbodige tekst in:
    bits of freedom zegt: het is een schijnoplossing. er zijn maar

  4. waarom zoek je op een url?

    Ik vroeg me dat ook altijd af maar heb gemerkt dat ik soms gewoon in het verkeerde vakje aan te tikken ben.

    Hoe ik hier voor het eerst kwam weet ik niet meer maar inmiddels is het onderdeel van mijn standaard opstart rondje ’s ochtends. Het is dan ook zwaar irritant als de nieuwe blog er pas op 8:30 is en niet al om 8:00 uur 🙂

  5. Zoeken op een URL? Omdat veel nieuwe browsers zo’n balk hebben die het onderscheid een beetje kwijt is tussen zoeken of direct naar een pagina gaan. Dat schept natuurlijk verwarring, en als mensen dan op Google.nl zitten en daar de url intikken, dan komen ze er via een zoekquery… Veel mensen weten het verschil tussen een zoekmachine en een browser niet. Bron (Uit 2009 weliswaar, maar ook toen was internet toch al redelijk ingeburgerd)

  6. Ik ken een pdf reader, als je daarin een zin selecteert en daarop (per ongeluk) klikt, je automatisch een zoekactie uitvoert (bij ask). Ik selecteer zinnen in lange teksten om te markeren waar ik gebleven ben. Maar dan zoek ik dus opeens op zoiets waarop ik helemaal niet had willen zoeken. Zoiets kan misschien rare zoekacties verklaren.

    Maar als ik via https zoek in google, kun jij toch helemaal niet zien in jouw logfiles waarop ik gezocht heb?

    1. Ik krijg via elk HTTP verzoek de complete query mee als referer header. Daarin staan dan de zoekwoorden die men heeft ingetypt. Maar je hebt gelijk zie ik nu: als jij zoekt over ssl, dan krijg ik geen query/zoekwoorden meer te zien. Nu snap ik waarom het aantal queries zo laag is vergeleken met een paar jaar terug. Ik zou dus naar Google Analytics moeten om dit te kunnen tracken.

  7. Hoe ik hier ooit terecht kwam? Ik denk via Google of zo. 🙂 Verder is het opvallend hoe weinig Getty dit jaar ter sprake is gekomen. Het is ook lekker rustig rond hen geweest, denk ik. Verder wel leuk om te zien dat de term “juridisch ongewenst naakt” jou bij Google op dit moment op de eerste plaats zet. 🙂 En ook de tweede en derde plek… Tja, wat is juridisch ongewenst naakt eigenlijk? Arnoud op een naaktstrand? 😛

  8. Vorig jaar optreden van je op internetwinkel beurs in Utrecht. En daarna op Tweakers.net. Goede blog, interessante en actuele onderwerpen, helder en beeldend geschreven, erg goed. Dank en productief nieuwjaar gewenst. Btw, loopt nu interessant draadje op tweakersforum over het doorbelasten van onterechte incassokosten (http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1574642). Vraag me dit zelf ook al een tijdje af. Ben benieuwd naar je mening 😉

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.