5 reacties

 1. In de titel heb je het over “Als u uw account opheft”, maar in de screenshot hebben ze het over “cancelling your subscription”. In mijn ogen zijn dat twee verschillende dingen, vooral als het aanmaken van het account en het nemen van een subscription destijds twee losse stappen waren.

  Ik ben het er wel mee eens dat het netter zou zijn als ze alle private presentaties zouden wissen bij het stoppen van de subscription ( en hiervoor uitgebreid zouden waarschuwen inclusief de optie om deze te exportern).

  Maar als bijvoorbeeld sommige speciale effecten in de presentatie onderdeel zouden zijn van het betaalde abonnement, dan zou niemand klagen als deze automatisch uit de presentaties worden verwijderd bij het stoppen van het abonnement. Aan een kant snap ik de redenatie van Prezi dus wel.

 2. Tja. Als ik het goed begrijp zit het ongeveer zo: Er zijn drie opties: 1) geen account, geen data, 2) gratis account, data is publiek, 3) betaald account, data is prive (of optioneel publiek). Als je optie 3 hebt, en je zet dat stop, dan ga je dus “terug” naar optie 2, terwijl de verwachting dan is dat je naar optie 1 gaat.

  Ik begrijp die redenatie, maar stel dat dat zo was, dan zouden de mensen op twitter ophef maken omdat ze abusievelijk vergeten waren hun abbonement te verlengen, of hun creditcard was verlopen of wat ook, en toen heeft Prezi zomaar alle kostbare data verwijderd en het account opgeheven.

  Is het probleem niet dat a) sommige mensen niet goed lezen wat er staat als ze op “cancel subscription” klikken, en b) dat op Twitter alles wat ook maar enigzins afwijkt van de verwachting gelijk ophef, drama, tumult en gedoe is?

  1. Dat zijn kunstmatige opties. Een vierde. logische optie is bijvoorbeeld 4) Ex-betaald account: data blijft prive maar er kan niets prive bijkomen. Dan stap je dus van optie over naar optie 4 voor je oude bestanden, en naar optie 2 voor je nieuwe bestanden.

   1. Ja ik begrijp wel dat er nog meer mogelijkheden te bedenken zijn, maar wat ik zei is dus wat naar ik begrijp op dit moment de opties zijn binnen dat specifieke platform. Jouw vierde optie is een hele goede suggestie, alhoewel ik wel een mogelijk issue zie met het in stand moeten houden van data, toegang, capaciteit e.d. voor mensen die niet meer betalen, daar zou iets van een termijn aan moeten zitten denk ik (maar dat is verder een andere kwestie waar het hier niet om ging).

    1. Ja het potentiele probleem van gratis hosting is er, en daar kun je inderdaad wel iets aan doen met een uitbloedscenario.

     Maar als ik Arnouds artikel lees, is optie 4 gewoon de optie die ze bij Prezi in gedachten hadden. Waar of slechts achteraf bedacht?…. wie zal het zeggen, maar het lijkt me een redelijke oplossing voor iedereen. Het moet toch al gek lopen wil je je daardoor benadeeld voelen.

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.