Prijzen onder voorbehoud van drukfouten, kan dat?

| AE 1349 | Informatiemaatschappij | 141 reacties

Een lezer wees me op een discussie op het Tros Radar forum over aanbiedingen van elektronicaketen BCC:

Nu stond afgelopen week een Canon EOS 450D in een huis-aan-huis folder van BCC. Prijs: 399,- EUR. Na contact met een winkel blijkt dat ook hier de prijs niet juist is, want dit hoort 599,- EUR te zijn.

Foute prijzen komen regelmatig voor, niet alleen in folders maar ook op internet. Bedrijven zoals BCC proberen zich daartegen in te dekken door in kleine lettertjes te zetten dat de mededelingen onder voorbehoud van druk- en zetfouten zijn. Maar in het algemeen zal ze dat niet veel helpen.

Wie een product adverteert voor een bepaalde prijs, wekt de indruk bij lezers dat hij een aanbod doet om het product te verkopen tegen die prijs. Het kan natuurlijk dat de adverteerder niet wilde verkopen tegen die prijs. Maar de wet zegt dat wanneer die indruk bij de wederpartij gerechtvaardigd is, de adverteerder toch vastzit aan de koop (art. 3:35 BW). Je kunt dus als verkoper niet zomaar zeggen “dat had ik niet bedoeld” en onder je verplichtingen uitkomen.

Bij onwaarschijnlijk lage prijzen (zoals OTTO’s LCD-TV voor 99 euro) ligt dat anders: je kunt daar als wederpartij niet zomaar op vertrouwen, zo bleek uit het arrest in die zaak. Het Hof merkte daarbij nog op:

Ingeval van twijfel omtrent de juistheid van de prijs dient de consument dienaangaande nader onderzoek te verrichten (artikel 3:11 BW).

Hier is de prijs niet bepaald extreem laag. De prijs is zeer laag, maar BCC zegt zelf dat ze de laagste prijs garanderen. Veel onderzoek hoef je niet te doen na zo’n mededeling. Doe je dat toch, dan kom je bijvoorbeeld uit bij de Pricewatch van Tweakers waaruit blijkt dat er anderen zijn die de camera voor zo’n 450 euro leveren. Een prijs van 399 euro bij BCC is dan niet onwaarschijnlijk laag.

De algemene voorwaarden zullen BCC daar weinig bij helpen. Als je als consument niet hoefde te verwachten dat een aanbod een fout bevatte, dan het lijkt mij onredelijk dat de winkel eenzijdig kan zeggen dat de prijs toch een fout was.

Arnoud

Deel dit artikel

 1. Juridisch gezien is de vraag of de prijs van 99 euro reëel was. Alleen dan kun je de BCC houden aan levering. Dat je betaald hebt, is mooi maar geen doorslaggevend bewijs dat je de set moet krijgen. Als je had moeten weten dat de prijs niet reëel was, dan helpt betalen niet.

  Om een juridische inschatting van de zaak te kunnen maken, zou ik graag de volgende informatie krijgen:

  1) Om concreet welke home cinema set gaat het? 2) Wat kost deze bij concurrenten, bv. via Vergelijk of Kieskeurig? 3) Heeft iemand een screenshot van de pagina met de prijs van 99 euro? 4) Stond er iets op of bij de pagina dat kan onderbouwen dat deze prijs extreem laag was, bv. met “Superaanbieding” of “Alleen vandaag” of iets dergelijks?

  Als je koop is geannuleerd, dan stuur je een beleefde maar duidelijke mail:

  Geachte heer, mevrouw,Op <datum> heb ik bij u een home cinema set van <merknaam>, type <type> gekocht in de webwinkel. Daarbij werd de prijs van 99 euro vermeld, wat mij een alleszins redelijke prijs leek. Mijn ordernummer is <nummer>.Op <datum> kreeg ik van u bericht dat de koop was geannuleerd. Ik maak hier bezwaar tegen, aangezien u geen juridische grondslag heeft om dit te mogen doen. Het aanbod dat u deed was redelijk en ik mag dan ook vertrouwen op de juistheid van uw aanbod.Ik verzoek u vriendelijk doch dringend alsnog de koopovereenkomst na te komen en de home cinema set te leveren binnen de originele besteltermijn. Zo niet, dan overweeg ik naar de Geschillencommissie Thuiswinkel of de burgerlijke rechter te stappen.

  De BCC is lid van Thuiswinkel.org en deze hebben een geschillencommissie waar je dit soort klachten kunt onderbrengen. De rechter is ook mogelijk, maar is iets duurder.

  Als deze mail geen reactie oplevert, dan maak je er een brief van die je stuurt naar BCC zelf. Vermeld zowel je e-mailadres als je telefoonnummer en je huisadres in die brief. Bewaar een kopie.

  Als er dán nog geen reactie komt binnen zeg 14 dagen, dan wordt het tijd na te denken over stappen richting de geschillencommissie of de rechter.

  Verder wil ik iedereen vragen om niet te spreken van ‘oplichters’ of ‘fake’. Dat is niet aan de orde en dit is een juridische blog, dus ik wil graag de focus op de juridische vraag: kan nakoming worden geëist?

 2. Nee, dat zou ik niet doen. Laat ze eerst maar eens aangeven waarom zij denken dat ze de order mogen annuleren. Focus op je argument: jij mocht vertrouwen op de prijs van 99 euro, en daarmee is het klaar. Zij willen annuleren, dus zij moeten bewijzen dat ze dat recht hebben.

  Als jij begint over de disclaimer, dan erken je dat disclaimers relevant zijn. Als er dan ergens in de disclaimer een zinnetje staat als “wij mogen orders altijd annuleren” dan verlies je daarmee de zaak.

  Overigens begrijp ik ondertussen dat het product normaal bijna achthonderd euro kost. Ik vind het verschil tussen 99 en 799 nogal wat.

 3. de documenten zijn bij de beheerder van deze site op tevragen, net ook een tegoedbon gekregen en daar in vertellen ze dat op dat moment de set 729 euro koste, maar een dame van de helpdesk vertelde me dat het 799 euro moest zijn, hoezo door de bomen de leugens niet meer zien. heb nu onderhand een bericht gekregen via klacht.nl van bcc de mijn klacht in behandeling is genomen. denk dat ik de telegraaf maar eens ga bellen, er moet iets meer druk op de ketel.

 4. Ik heb direct de avond dat ik besteld heb rondgezocht op internet.

  Ik denk dat puur op basis van het bw en bestaande jurispudentie de bcc in zijn recht staat om de koopovereenkomst te ontbinden. Mijn inziens kan er een poging gewaagd worden obv. (1) de oude Disclaimer en (2) het feit dat er meer sets te koop zijn rond de honderd euro. Maar die zijn uiterraard niet te vergelijken met de aangeboden sony.

  @arnoud zie jij heil in een gezamelijke case op basis van bovenstaande?

 5. Eerst en vooral de vraag of 99 Euro een reele prijs is. BCC verkoopt inderdaad setjes in die prijsklasse, waaronder Sony, dus de prijs kan reeel zijn. Maar het verschil kan hem zijn dat de goedkope versie een DVD speler bevat en de dure versie een BlueRay speler. Die laatste is nog steeds redelijk prijzig.Met 3D weergave en een boel extra’s erbij is het inderdaad opvallend goedkoop, met een prijs van 99 Euro. Maar daar staat tegenover dat BCC beweert altijd de laagste prijs te leveren, en dus kennelijk ook met dit apparaat. Die eigenschap van BCC maakt hun prijzen altijd al een beetje verdacht laag, toch? Daarnaast, het gaat om electronica en electronica fluctueert heel vaak in prijs. Zo zijn DVD spelers al voor een paar tientjes te koop. Daar had hier dus ook sprake van kunnen zijn. En als consument hoef je ook niet echt een expert te zijn op het gebied van electronica. Met zoveel apparaten in de lage prijsklasses plus de prijsvechters-mentaliteit van BCC is die prijs best realistisch. Hoewel, op het randje, denk ik. Als ze 199 of 299 hadden gevraagd was het realistischer…

 6. @Win: het inderdaad de vraag op de prijs reëel is. de vraag die we ons daarvoor moeten stellen is het volgende:

  hoe bepaal je of een prijs reëel is? (voor de gemiddelde nederlander)

  1. moet je de prijs vergelijken met de concurenten? (volgens BCC niet want die controleren dat zelf zeggen ze)

  2. in hoe verre moet men in de details kijken van het product? 2A. kijken we het is een 5.1 home cinema set? 2B. kijken we is het een DVD of Bleuray speler en weet de gemiddelde nederlander wat dit is? 2C. gaan we zelf kijken of het design is en hoeveel vermogen etc het heeft?

  ik denk dat de BCC inderdaad op de rand balanceerd in dit geval. het zal hem er vooral in zitten hoe bepaald word wanneer een prijs reëel is.

 7. RE??EL OF NIET RE??EL?

  Beste Allemaal,

  Ook ik had er twee besteld en betaald (1 set voor mijn broertje). De volgende morgen om 7.45 uur even op de site van BCC gekeken en toen was de prijs veranderd naar ???799.-. Ruim een uur later was de homecinema set zelfs van de BCC site verwijderd.

  Op Marktplaats stonden donderdagmiddag twee nieuwe en verschillende advertenties waarin deze home cinemaset te koop werden aangeboden. Nieuw, geseald in doos en met bon en garantie van de BCC. Waarschijnlijk hadden deze gelijk hun aankoop bij een BCC filiaal opgehaald en daarom gelijk in hun bezit. Ook hierboven lees ik dat er meerdere sets zijn uitgeleverd en/of opgehaald.

  Dan ineens 3 dagen later op zaterdag 26 november heb ik gezien dat mijn geld is teruggestort en even later kwam met de post de brief van de BCC met een korte uitleg en een fooitje.

  Zo snel en gemakkelijk dat je op de BCC site iets besteld en betaald, zo moeilijk is het kennelijk voor BCC om iedereen, na het ontdekken van hun probleem, ons in te lichten over deze situatie en dat we niet hoeven uit te kijken naar een wit/oranje busje van TNT.

  Natuurlijk begreep ik dat er een fout was gemaakt bij de BCC. Echter wanneer je na je bestelling binnen acceptabele tijd geen tegenbericht krijgt (ze hadden immers vroeg de volgende ochtend hun fout al ontdekt), verwacht je dat de BCC hun verlies zou nemen en ervan leren dat in de toekomst zulke fouten niet meer worden gemaakt.

  Als dan ook nog eens blijkt dat een deel van de kopers momenteel aan het genieten is van een geweldige Homecinema set in huis en ik met mijn ???waardecheque??? in de winkel een mooi pakje batterijen kan gaan uitzoeken, voel ik me behoorlijk genaaid!

  NIET RE??EL DUS!!!

 8. Ook ik voel me inmiddels behoorlijk genaaid.

  dat er een fout wordt gemaakt oké. dat het behoorlijk vervelend en verlies gevend zou zijn voor de BCC om alles uit te leveren snap ik ook.

  maar dat de 1 de set wel krijgt en de ander op 1 of andere manier er zelf achter moet komen dat zijn order is geannuleerd en word afgescheept met een kadobon van 10 euro vind ik te gek voor woorden!

  BCC zou een echte tegemoet koming moeten doen en eigenlijk gewoon moeten leveren.

 9. Woensdag de bestelling en betaling gedaan, zo ook kennissen van ons. De kennis heeft de Home Cinema set vrijdag 25/11 al ontvangen. Wij ontvingen vandaag de brief met de bon. Ik heb gelijk een contact-klachtenformulier op de site van BCC ingevuld met de mededeling dat ik niet met de opgegeven reden akkoord ga en de Home Cinema set tegemoet zie binnen de afgesproken leveringstijd. Ik wacht dus nog even af.

 10. HART VAN NEDERLAND:

  Op verzoek van Annie ook naar Hart van Nederland gebeld (020-8007777). Daar zijn ze inderdaad geïnteresseerd in dit verhaal. Ze zoeken nu eigenlijk naar gelukkigen die zo???n apparaat voor 99 Euro hebben besteld en ook gekregen. Dit maakt het verhaal bijzonder tegenstrijdig en dus leuk voor TV.

  Voor ons als gedupeerden zullen we hiermee waarschijnlijk ook een stuk sterker staan.

  Wie heeft er een mooie BDV-IZ1000W homecinema systeem van Sony op zijn televisiemeubel staan en heeft daar slechts 99 euro betaald bij BCC? Wilt u aub bellen met Hart van Nederland?

  Bedankt.

 11. Er zijn dus echt mensen die hem geleverd hebben gekregen? Reden te meer om de andere gedupeerden ook hun bestelling af te sturen.

  als ik maandag geen reactie heb gekregen om mijn emails, zal ik een brief per post versturen, met dezelfde tekst als in de mail, echter ook de afkoopsom bijgevoegd. (lees: 10 eur Gift Card, om meer uit te geven bij BCC)

 12. @We are borg: in de zaak OTTO was het een geval dat er een LCD HD tv 84cm voor 99 euro op stond een product wat destijds ongeacht type en merk gewoon een paar duizend euro koste.

  in dit geval gaat het om een home cinema set met 5.1 surround voor 99 euro. wat als je niet naar het specifieke type kijkt helemaal niet zo een rare prijs meer is.

  de vraag blijft echter: wat zijn de criteria waarop wordt bepaalt of een prijs reëel is?

  bij het geval OTTO was dat volgens mij het volgende: (tussen haakjes ons geval) 1. soort apparaat: HD LCD tv (home cinema set) 2. formaat scherm: 84 CM (5.1 surround en/of bleuray) 3. soort Merk: A merk (A merk)

  gezien deze criteria trek ik de volgende conclusie:

  zaak OTTO was het product met bovenstaande criteria verkrijgbaar vanaf: +/- paar duizend euro onze zaak is het product met bovenstaande criteria verkrijgbaar vanaf +/- 80 euro

 13. @Ivar,

  Als je een vergelijking maakt, doe het dan wel consequent, even los van je stelling dat Sony een A-merk is. Je zegt dat de huidige 5.1 setjes vanaf 80 euro beginnen en je vergelijkt de situatie met het OTTO-verhaal. De criteria die je hebt opgegeven slaan helemaal nergens op, immers, er waren toen ook 37 cm beeldbuistelevisies van 99 euro. Ik ben bijvoorbeeld van mening dat je blu-ray en dvd niet op één hoop kan gooien, wat je wel doet. Wat ik wil zeggen is dat er momenteel helemaal geen 5.1 setjes met blu-ray zijn.

  Wat betreft de situatie: erg vervelend voor de mensen die een koopje zijn misgelopen, maar als je met een beetje gezond verstand nagaat moet je toch ook wel concluderen dat een dergelijke prijs niet kan.

 14. De disclaimer is nu weer terug gezet, heeft iemand de aangepaste versie voor mij die BCC gemaakt heeft na dat ze ontdekt hebben dat de prijs fout was, ik heb onderhand de telegraaf en hart van nederland gebeld, wie gaat dit ook ff doen? Want wil alles op alles zetten dat wij als gedeputeerden de set als nog krijgen.

 15. @ Ronald: Ik snap goed wat je bedoeld. echter vind ik het verschil LCD / Beeldbuis en DVD / Blu-ray van een compleet ander formaat. daarnaast moet je je zelf de volgende vraag stellen:

  weet de gemiddeld geïnformeerde consument het verschil tussen blu-ray en DVD en het daarbij behoorende prijs verschil?

  en zelfs als dit zo is, is een 5.1 set met blu-ray verkrijgbaar vanaf +/- 150 euro.

  hoe je het ook went of keert, het verschil OTTO (99 euro of vanaf een paar duizend euro) en het verschil BCC (99 euro of laten we zeggen vanaf +/- 200 euro) is toch nog altijd een heel ander verhaal.

 16. Klacht gemeld op KLACHT.NL:

  Beste medewerkers van de BCC, Ook ik had woensdagavond 23 november twee Sony (BDVIZ1000) home cinema sets besteld. Ik had deze op jullie site gevonden voor de geweldige prijs van 99 Euro. Natuurlijk hield ik er rekening mee dat de prijs verkeerd was vermeld, echter om die reden laat je het niet na om te bestellen. Wie weet klopt de prijs wel en krijg je de artikelen gewoon thuisbezorgd.

  De volgende ochtend om 7.45 uur hadden jullie de prijs al aangepast en ruim een uur later het artikel zelfs van de site verwijderd. Bij de bestelling heb ik al mijn gegevens aan jullie overgedragen inclusief e-mail adres. Ik ging er van uit dat wanneer ik binnen acceptabele tijd geen tegenbericht zou krijgen, de koop gewoon door zou gaan. Wanneer ik dezelfde ochtend, uiterst dezelfde dag een mail van jullie had gekregen, met enige uitleg en excuses, had ik deze geaccepteerd en was de koopovereenkomst ontbonden.

  Zaterdag 26 november gaan er belletjes rinkelen. In ben online aan het bankieren en zie tot mijn verbazing dat het geld door jullie is teruggestort. Ik heb 3 dagen niets van jullie gehoord en dan ineens staat het geld weer terug op mijn rekening. Diezelfde middag komt er dan een brief van jullie met een korte uitleg en een Gift Gard van 10 Euro. Belachelijk! Zo snel en makkelijk dat ik iets op jullie site kan kopen en betalen, zo moeilijk is het kennelijk om ons binnen acceptabele tijd in te lichten over de ontstane problemen van jullie kant.

  Nu denk ik zelf welke logica er achter jullie actie schuilt. Wanneer jullie met alle gedupeerden een confrontatie op e-mail zouden aangaan, hadden jullie waarschijnlijk meer personeel op de klachtenafdeling nodig gehad omdat dit zou leiden tot veel over en weer mailen met veel boze cliënten. Door te kiezen voor de optie met de post is er geen tweeweg communicatie mogelijk en zullen veel gedupeerden hun actie staken vanwege de moeite en/of de geringe kans van slagen. Héél slim BCC! Eerst iedereen dagen in het ongewisse laten en denken dat alles in orde is, vervolgens met een brief en een fooitje iedereen afpimpelen.

  IEDEREEN??? Wanneer je gaat zoeken op Google blijkt er op diverse forums naast vele gedupeerden, ook genoeg gelukkigen zijn die hun aankoop gewoon thuis hebben ontvangen! Zelfs één die na ontvangst van hun home cinema set, net als mij hun geld teruggestort hebben gekregen, met de brief en de Gift Gard van 10 Euro erbij!

  Wanneer dit zo is ben ik des duivels en eis ook ik mijn bestelde koopwaar op! Het geld is inmiddels weer terug gestort op jullie rekening zodat jullie mijn order naar behoren kunnen afronden!

  ps wanneer ik nu op zondag 27 november mijn orderstatus op de BCC site controleer, staat deze nog steeds actief en vermeld dat deze door Post.nl zal worden bezorgd. Zo laten staan dus!

 17. @Ivar

  BCC heeft een Merk + type vermeld te weten de Sony (BDVIZ1000) als je gaat zoeken naar de laagste prijs in Nederland kom je niet onder de 750 euro. Hiermee is een prijs van 99 euro niet reëel en dien je te weten dat dit hoogst waarschijnlijk een fout is.

  Ook al hebben een aantal mensen die Sony (BDVIZ1000) geleverd gekregen de winkel kan alsnog de koop ongedaan maken hier is namelijk een bepaald wetsartikel voor Arnoud heeft hier al eens over geschreven.

 18. @We are Borg: het feit dat hetzelfde apparaat elders duurder is, is niet de enige factor die bepaalt of het aanbod gerechtvaardigd is. Een extreem lage prijs met aanduiding “Stuntaanbieding” of “Altijd de laagste prijs” kan prima, zeker bij een zelfverklaard prijsstunter als BCC. Wellicht is deze prijs zo laag omdat een concurrent elders tijdelijk óók met korting smijt, en de BCC deze prijs conform haar laagsteprijsgarantie heeft overgenomen.

  Verder blijkt het zo te zijn dat er ook andere A-merken in deze prijscategorie (100 à 200 euro) zitten. Je kunt dus niet zeggen “het is Sony dús duur”.

  Daar staat tegenover dat de andere ‘goedkope’ spelers DVD-spelers zijn en geen Blu-Ray, waarbij de consument zou moeten weten dat Blu-Rayspelers nog relatief duur zijn.

 19. Iedereen die het typenummer op Google intyped ziet dat dit model normaliter niet onder de 749 euro te krijgen is. Iedereen die dit systeem besteld heeft maakt zich mijns inziens schuldig aan het bewust uitbuiten van een foutje en het proberen beter te worden over de rug van een leverancier. Je mag dankbaar zijn dat ze je nog een giftcard sturen. Juridisch gezien lijkt dit me een no-brainer: de prijs is evident onjuist en BCC staat in hun recht om te annuleren.

  Als je jezelf “gedupeerd” noemt moet je jezelf eens heel diep gaan schamen. Als 99 euro zo’n reëele prijs is voor zo’n setje, dan koop je toch een ander setje voor hetzelfde bedrag?

  Die paar mensen die hem wel hebben gescoord die hebben geluk gehad. Je kan daar zelf geen rechten aan ontlenen.

 20. Beste Allen,

  Zelf heb ik ook een set besteld. Uiteraard met de gedachte dat het erg leuk zou zijn een set te ontvangen voor ???99 i.p.v. ???799. Niet omdat ik op zoek was naar een set of i.d. Gewoon een “leuke” test… Volgens mij kan iedereen kan nagaan dat deze prijs voor een Sony Home Cinema set erg (te) weinig is. Ook al had je niet gekeken op andere websites. Een set met deze specificaties voor een prijs van ???99 kan eigenlijk niet bestaan.

  De andere kant is dat de set wel bestelbaar was voor ???99, BCC de laagste prijsgarantie geeft dus verder kijken is niet noodzakelijk, en de disclaimer op de website alleen ???0,00 artikelen uit sluit van levering.

  Dat mensen zich gedupeerd voelen vind ik persoonlijk onzin. Maar het is wel aan BCC om dit op een goede manier op te lossen. Persoonlijk heb ik tot op heden niets van ze gehoord, dus ik wacht gewoon af. Wanneer BCC netjes communiceert en mijn order vervolgens in overleg annuleert vind ik het prima. Staat er ineens geld op mijn rekening zonder enige vorm van communicatie ga ik zeker een klacht indienen via de Thuiswinkel organisatie. Niet om mijn gelijk te halen, wel om BCC op de vingers te tikken.

  Wordt waarschijnlijk vervolgd……….

 21. @richard. . Jij bent zeker degene die t foutje gemaakt heeft en werkzaam voor bcc is!

  Overduidelijk dat je je eigen hachie probeert te redden want je zal wel op je kop gekregen hebben van je manager. Foutje of geen foutje hoe kan je als consument nu nog op bcc vetrouwen dat de prijzen kloppen diehun op t net zetten?

  Heb ook gezien dat er meerdere produkten op de site staan waar de prijzen van verandert zijn. En bcc iswel vaker in het nieuws geweest van dingen die niet kloppen.

  Het gaat hier niet om ergens een slaatje uit te slaan hetgaat om de eerlijkheid van het bedrijf die zich promoot als de goedkoopste!! Of moet de consument dan ook nog gaan checken of het ergens nog goedkoper is? Dat doet bcc zelf toch al?

  En als ik nu een tv zie op de site van 245 euro dN moet ik dus ook noh gaan kijken of t wel klopt? Dat slaat natuurlijk nergens op! Maar zoals ik net al zei overduidelijk dat jij voor BCC werkt en op deze manier je eigen kop wil redden. Want is wel een hele erge fout die je gemaakt heb .

 22. En als ik er beter van had willen worden en geweten had dat het een foutje was dan had ik er wel meteen 8 of 10 besteld en niet 1.

  Je kan niet de schuld bij de consument leggen want de consument vertrouwt nou eenmaal wat er gezegd word of geschreven word. Of ga je ook zeggen tegen de mensen die de telegraaf lezen dat hun hadden kunnen weten dat het nieuws nie klopt omdat t in de telegraaf stond.

  Of bepaalde beloftes die gemaakt zijn door de regering die ze nu niet nakomen waar mensen op gestemd hebben. Ja dat hadden jullie kunnen weten?

  We worden overal in de maling genomen dus wat kan je nou nog wel geloven wat waar is. Je kan niet verwachten dat de consument dan alles maaar eerst ergens anders gaat checken! En dat is het laatste wat ik er over te zeggen heb! En nee laat me niet afschepen me esn waardebon van 10euro!

 23. @ Richard > Lijkt er een beetje op dat jij de gene bent die die fout heeft gemaakt en blijkbaar zwaar op je kop heb gekregen van je manager bij BCC!

  En hoe kan de klant nu nog vertrouwen op de prijzen die op de site staan ?

  En waarom zijn de prijzen dan 3x veranderd op de BCC site en niet alleen van deze Home Cinema set ook van andere artikelen.

  Heb namelijk ook een mooie LED tv gezien voor nog geen 200euro of is dat dan ook mischien een fout en kost hij werkelijk 2000?

  Je kan natuurlijk niet verwachten van de consument die op de site van BCC die zich promoot als de goedkoopste ook nog gaat checken op andere sites of dat dan ook wel zo is .Dat doet BCC zelf toch al want ze verzekeren de goedkoopste te zijn . En uiteindelijk zijn er dus meerdere Homecinema sets van rond dat bedrag en dan kan je wel gaan zeggen dan koop je toch die andere maar het gaat erom dat het dus makkelijk had gekund dat deze dus 99 euro had gekost.

  En om nou te zeggen dat wij een foutje aan het uitbuiten zijn over de rug van een leverancier slaat natuurlijk ook nergens op , want als dat zo was geweest dan had ik er wel 5 – 6 of 10 besteld! En denk meerdere met mij .

  Het gaat erom dat wij als consument moeten kunnen vertrouwen op wat ons voorgeschoteld word of ga je ons ook nog vertellen dat we hadden moeten weten dat het nieuws wat ons verteld word ook niet altijd de waarheid is wat ze laten zien op TV of in de KRANT ?

  En als de 1 wel zo’n set krijgt en de andere niet klopt natuurlijk ook niet . Want dan krijgt de rest maar een waardebon van 10 euro. Wat is dat nou weer voor tegemoetkoming van een bedrijf zoals BCC die het zo vaak over de 6 beloftes heeft die dik gedrukt op de site staat en de goedkoopste prijs op 1 staat . En de beste service mogen jullie dan ook wel weg laten .

  En als blijkt dat je helemaal niks met BCC te maken heb : WAAR BEMOEI JE JE DAN MEE!!!!!!

 24. @Guido

  En als blijkt dat je helemaal niks met BCC te maken heb :WAAR BEMOEI JE JE DAN MEE!!!!!!

  Dat slaat nergens op, er staat nergens op Arnouds site dat alleen belanghebbenden hun mening mogen uiten.

  En verder vind ik het woord gedupeerd ook wel erg zwaar in een geval als dit. Als je voor 99 euro een set van 799 weet te krijgen dan heb je erg veel geluk. Dat wil niet zeggen dat als je dat niet lukt je dan gedupeerd bent. Bij gedupeerd denk ik toch eerder aan iets voor een redelijk prijs gekocht hebben en het vervolgens niet krijgen (bijvoorbeeld omdat de verkoper failliet gaat en niet bij een waarborginstelling aangesloten is). Een enorme mazzel mislopen is toch van een totaal andere aard.

  Dat staat even los van de juridische kant van het verhaal.

 25. @ Martijn V > Heb nergens het woord gedupeerd gebruikt . . . . Maar je moet er toch van uit kunnen gaan dat als er gezegd word dat ze de goedkoopste zijn dat je het als consument niet zelf ook nog moet gaan checken . Als ik had geweten dat dit een foutje was geweest had ik deze ellende me wel bespaard gebleven . Maar vind wel als de andere het wel hebben gekregen dat de rest het dan ook hoort te krijgen voor dat bedrag.

  En niet afgewimpeld worden met een waardebon van 10 euro!

  Toen ik de klantenservice aan de lijn had werd me ook verteld dat ik een home cinema set mocht uitkiezen voor inkoop prijs (wat ik ook al een vreemde belofte vond) .

  Als ik dan na 2 dagen een brief krijg met een waardebon voel je je natuurlijk wel een beetje aan de zijkant gezet op een hele simpele manier .

  Beloftes beloftes en niks daarvan na komen . . . .En er word wel steeds gezegd dat de set 799 kost maar op de site staat op dit moment 745,- en heb de prijs 729 ook al meerdere malen gehoord . 99 had dus ook makkelijk gekund dus wat moet je nou geloven??

 26. Ik heb deze aanbieding ook gekocht, laten bezorgen en nog geen afbericht gehad. Geld heb ik ook nog niet terug gestort gezien, zal straks eens kijken. Mocht het worden ontbonden, zal ook ik eens vragen bij mijn rechtsbijstandsverzekering wat zij van deze situatie vinden.

Laat een reactie achter

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren en <em> en <strong> voor italics en vet.

(verplicht)

Volg de reacties per RSS