6 reacties

   1. Jeroen, je zegt eigenlijk: de programmeeropdracht is

    Genereer een 26×26 pixel grijstinten beeld dat aan de in te voeren 144 coëfficiënten van de PhotoDNA hash voldoet. Bonuspunten voor een efficiënt algoritme.
    Lijkt me een leuke uitdaging voor een regenachtig weekend.

    Eerste wiskundige analyse: het stelsel vergelijkingen dat het plaatje beschrijft is onderbepaald, er zijn 676 vrijheidsgraden voor 144 vergelijkingen.

    1. Dan heb je de whitepaper niet goed gelezen. Het gaat niet om een exacte match, maar om een vergelijking tussen twee nephashes op basis van een afstandsalgoritme. (nep in de zin van dat de gebruikte hash niet voldoet aan de eisen van een digitale vingerafdruk mbt willekeurigheid)

     1. Jorg, ik weet dat je bij PhotoDNA geen exacte hash-match hoeft te hebben om bij Microsoft in de problemen te komen. Ik heb de whitepaper juist heel goed gelezen en ben het algoritme nauwkeurig aan het analyseren. Ik denk dat het niet te moeilijk is om een computer binnen een redelijke tijd een plaatje te laten genereren met een exacte PhotoDNA match. Geef me even een weekend de tijd om aan de analyse en een programma te werken.

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.