6 reacties

  1. Zeker in bedrijven met een Amerikaanse poot schieten ze qua security soms helemaal door. Dit is een goed voorbeeld, maar een systeem verstikken met onnodige technische maatregelen en/of verregaand gebruiksonvriendelijk willen maken met de avg, gdpr in de hand is bijna modieus… “Als je chat met een ziek persoon worden die berichten medische gegevens!” (context – “mogen we chatters vanuit onze chat app berichten laten sharen?”) Je wordt er moe van.

  2. het bevreemd me vooral dat een ISO auditor, die toch echt van de regels is, dit aanbeveelt. Want het staat niet in de regels, dus dit doet hij blijkbaar op eigen initiatief. En dat vind ik dan weer “eng” voor een audit van een ISO certificering.

    1. Precies. Het is natuurlijk zo dat als je binnen mag gaan, en je overtreedt een huisregel, dat je er dan niet ineens wederrechtelijk bent. Dan moet je gesommeerd worden weg te gaan. Terwijl als je binnengaat terwijl je weet dat je niet welkom bent, dan ben je er meteen wederrechtelijk. Daar ergens komt het vandaan denk ik.

  3. Dat doet me denken aan m’n studententijd Informatica. Daar configureerden we onze (SSH) remote login servers en toonden we een enorme banner met gevaarlijke teksten zoals WARNING FBI SERVERS LOGGING ENABLED en diverse ASCII art met havik, lauwerkrans, kernraketten en ander wapentuig. Ach ja die goede oude tijd 🙂

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.