Wat staat er in uw bedrijfsreglement over bloggen?

| AE 1261 | Uitingsvrijheid | 7 reacties

internetten prive op het werkIeder zichzelf respecterend bedrijf heeft wel een gedragscode of reglement over privé-internetgebruik op het werk. Hoewel privé-internetten op zich moet kunnen, mag een bedrijf daar wel grenzen aan stellen. Porno kijken is een bekend voorbeeld, maar ook overmatig downloaden kan verboden worden. Maar hoe zit het met bloggen?

Er zijn maar bar weinig bedrijven die in hun reglement iets opnemen over publicaties die werknemers op internet doen. Via hun blog, via een forum of andere kanalen. Toch zou dat wel moeten. Internetten wordt steeds actiever. Mensen consumeren niet alleen maar braaf Buienradar, Nu.nl en een paar andere leuke websites, maar publiceren zelf dingen. En daar hoor je rekening mee te houden als bedrijf.

Vorige maand studeerde Mieke Kreunen af op dit onderwerp. In haar afstudeerscriptie ‘De juridische valkuilen voor de Werknemer 2.0‘ (pdf) keek zij naar de impact op de werksituatie van online actief zijn. Een aanrader, en dat zeg ik niet alleen omdat ze mijn bloggids citeert alsof het een juridische bron is.

Wat kun je doen als bedrijf? Verbieden en blokkeren zal vaak de eerste reflex zijn, maar dat is nergens voor nodig en in sommige gevallen zelfs niet toegestaan. Er moet wel een werkgerelateerde reden zijn om bloggen door een werknemer te verbieden. Je kunt er ook gebruik van maken, bijvoorbeeld door de bloggende werknemer te laten reageren op negatieve dingen over het bedrijf (niet als PR-handpop natuurlijk). Of om simpelweg bij te houden wat mensen vinden over het bedrijf.

Heeft jullie bedrijf een reglement over internetgebruik? En staat daar wat in over publiceren?

Arnoud

Deel dit artikel

  1. @Duimdog: dat is inderdaad de regel waar het om gaat, maar dat is wel zo’n algemene dat je er weinig aan hebt in gevallen als deze. Ik ken geen richtlijnen over bloggen. Er zijn een aantal standaardreglementen over internetgebruik, maar die gaan alleen over passief gebruik van internet (downloaden) of 1-op-1 communicatie (e-mail).

    @Rijk: dat is een hele keurige, dank je!

  2. Ik weet niet wat er in een gemiddeld blogreglement staat, maar ik denk dat zo’n reglement redelijk los staat (of kan staan) van een “priv?-internetten op het werk”-reglement. Het lijkt me dat een blogger die blogt over zijn werk, al is het maar zijdelings, zich er beter eerst van vergewist dat zijn werkgever daar geen problemen mee heeft. Of iemand nu thuis of op zijn werk over zijn werkgever blogt maakt op zich maar weinig uit.

Laat een reactie achter

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren en <em> en <strong> voor italics en vet.

(verplicht)

Volg de reacties per RSS