14 reacties

 1. Ik kan begrijpen dat de werkgever de beheerder dient te worden maar er is een probleem. Facebook dient er aan mee te werken anders kan iemand anders niet het hoofd worden van de pagina. De persoon die de pagina maakt is het hoofd van de pagina wat logisch is, dan kan je iemand vervolgens admin of moderator maken. Maar wat je niet kan doen is iemand het hoofd maken van die pagina dat laat Facebook niet toe. Het enigste hoe je dit kan overdragen is door één persoon admin te maken en niemand anders, daarna dient de beheerder zich uit te schrijven van die pagina. De pagina is dan een wees niemand is de beheerder op dat moment, dit is natuurlijk niet wenselijk en de admin van de pagina is eerste in lijn die de pagina kan overnemen. Hij of zij dient een verzoek in te dienen om beheerder van de pagina te worden, Facebook kan dit toe of af wijzen. Hierbij heeft de persoon die veroordeeld is een probleem deze kan namelijk niet aan Facebook vragen om iemand anders beheerder van de pagina te maken Facebook heeft deze optie namelijk niet. Daarbij 1000 euro per dag boete als het niet overgedragen wordt je kan het alleen overdragen zoals ik boven vermeld. Moet zij dan ook die boete betalen daarbij is Facebook niet het snelste vragen kan een week duren.

   1. Als je kijk naar de beheer pagina dan kan ik op een pagina die ik beheer geen actie ondernemen tegen de maker van de pagina. Elke andere admin op de pagina kan ik verwijderen als admin of moderator. De beheerder kan alleen zich zelf verwijderen maar kan niemand beheerder maken. Beheerder in deze is iemand die niet tegen zijn wens verwijderd kan worden alleen door zich zelf, beheerder en admin zijn verder gelijk in rechten die ze hebben.

 2. wel weer knap gedoelredeneerd van de rechter zonder iets te zeggen over eigendomsrechten/vermogensrecht… toch zonde dat rechters hier geen woorden aan vuil makenl. dat vonnis van die ONS Vlaardingen was ook al zo summier op dit punt.

  1. Wat zou er gezegd moeten worden over eigendomsrecht/vermogensrecht, gezien een account geen vermogensrecht is? Er is een dienst afgenomen, deze is aan een werknemer gekoppeld. Die werknemer gaat weg, dan moet die koppeling overgezet naar de nieuwe werknemer die daartoe aangewezen is door de werkgever. Als mijn accountmanager bij de bank opstapt, zal hij me ook zeggen wie zijn opvolger is en die moet ik dan bellen.

    1. Nee, van alles wat je voor je werkgever maakt, liggen de auteursrechten bij de werkgever. Amerika gaat nog wat verder: daar is alles, wat je tijdens diensttijd bedenkt, eigendom van de werkgever, al bedenk je het op vakantie om 0:00.

 3. nou ja, daar ben ik het dus niet mee eens. ik meen dat zo een account een stoffelijk voordeel oplevert en dat het een soort vorderingsrecht is in dit verband. als jij een account hebt met 80.000 volgers en het wordt gebruikt door de betreffende werknemer ten behoeve van de onderneming, dan zou je er ook met eigendomsrecht moeten komen.

 4. Een voormalig medewerkster van een dierenopvangtehuis moet het wachtwoord en beheer van een Facebookpagina
  Een Facebookpagina heeft geen wachtwoord. Hoe kan een rechtbank je iets vragen dat onmogelijk is?

   1. Die zin is niet uit het vonnis maar is de samenvatting van Security.nl. Wat de rechtbank uiteindelijk deed, was:

    veroordeelt [Gedaagde] om binnen twee dagen na betekening van dit vonnis aan de heer [naam bestuurslid] , bestuurslid van Dierenopvangtehuis, de rechten van beheerder van de facebookpagina te verschaffen en daartoe alle medewerking te verlenen waaronder te verstaan het verschaffen van inlogcodes, een en ander op zodanige wijze dat Dierenopvangtehuis het beheer over de facebookpagina weer verkrijgt en zij deze zelf kan gaan beheren,

    Oftewel: zorg dat dat bestuurslid beheerdersrechten krijgt en werk mee waar dat maar nodig is, bijvoorbeeld door inlogcodes te geven op een beheerdersaccount. Als er een manier is om zonder inlogcodes te geven hem beheerder te maken dan is dat ook helemaal prima. Maar zorg er voor dat die stichting het beheer krijgt, of betaal 1000 euro per dag dat ze dat na overmorgen nog niet zijn.

    (NB bij overmacht is dit natuurlijk niet meer van toepassing, als Facebook morgen de pagina opheft wegens een TOS overtreding dan zijn natuurlijk geen boetes meer verschuldigd.)

 5. Dat dacht ik ook maar dat klop niet, als ik me eigen verwijder van de pagina dan kunnen eerst admin personen bij Facebook aanvragen om beheerder te worden en dan moderators en daarna normale personen op de pagina. Ik weet wel dat ze hier mee bezig zijn om te veranderen aangezien het vreemd is dat mensen dit niet zelf kunnen.

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.