Jaaroverzicht 2015: de populairste berichten

Net zoals elk jaar is het weer tijd voor de jaaroverzichten. Ik vind het zelf altijd interessant om te kijken wat veel gelezen wordt, waar de meeste reacties vandaan komen en natuurlijk wíe er allemaal reageren.

De meest bekeken berichten uit dit jaar:

  1. Hoe rampzalig zijn de nieuwe btw-regels voor online ondernemers?, een brandende vraag uit januari.
  2. ‘Grotere kans op boete voor Nederlandse Popcorn Time-gebruikers’, wacht, wat? – tot mijn verbazing scoort btw hoger dan auteursrechten.
  3. Mag T-Mobile haar Flex en Relax-abonnementen zomaar opzeggen?
  4. “Ik wil niet worden gefilmd”, is dat rechtsgeldig?
  5. Weer zo’n disclaimer die nergens op slaat, in dit geval over scholieren die verplicht hun tas moeten inleveren op eigen risico.

De meeste reacties dit jaar trokken:

  1. Mag T-Mobile haar Flex en Relax-abonnementen zomaar opzeggen? (154 reacties)
  2. Hoe rampzalig zijn de nieuwe btw-regels voor online ondernemers? (90 reacties)
  3. Schoolcomputer says no tegen ruilverzoek inschrijving, mag dat? (85 reacties)
  4. Met een slimme meter kan iedereen zien wanneer je doucht (70 reacties)
  5. Nee, argh, je kunt je niet uitschrijven bij de Nederlandse staat, mafketel (67 reacties)

De minst gelezen berichten:

  1. Telecomproviders mogen inflatiecorrectie toepassen van EU-Hof
  2. Wanneer is een click-wrapovereenkomst rechtsgeldig?
  3. Aankoop en verkoop van bitcoins is vrij van btw

BTW en inflatie is kennelijk saai?

En de minste reacties:

  1. Wanneer is een click-wrapovereenkomst rechtsgeldig? Oké, click-contracten zijn écht een saai onderwerp. Eén reactie.
  2. Mag een verhuurder per camera meekijken en -luisteren met zijn huurders? Twee reacties. En ik maar denken dat ik een maatschappelijke misstand te pakken had.
  3. Kun je een zwartelijstbeheerder tegenhouden met een beroep op de Wbp? Drie reacties.

Wat vonden jullie het leukste/beste/interessantste/stimulerendste artikel van 2015? En waarover moet ik echt niet meer bloggen in 2016?

Oh, en wie andere statistieken wil, ik hoor het graag!

Arnoud

16 reacties

  1. Misschien zijn de posts met weinig reacties gewoon zo duidelijk geschreven dat er weinig op aan te merken valt? Anyway, leuk overzicht. Wil ook wel weer graag de statistieken over de commenters zien, zoals vorige jaren.

    Enneh, fijne feestdagen nog. Ik had niet gereageerd op het blog specifiek daarvoor, maar het sentiment is wederzijds. Bedankt voor alle interessante blogposts van dit jaar. Je nadert de 9 jaar, dat is niet niks!

    1. Bijna 9 jaar al! Het viel me laatst op dat er op de eerste artikelen vaak helemaal niet gereageerd werd. Ik zou wel eens een overzicht van het aantal reacties per jaar willen zien (en per artikel per jaar).

        1. Verassend, ik had wel een doorstijgende lijn verwacht t.g.v. toenemende bekendheid. De kwaliteit van de artikelen en ook van (vele) reacties kan het m.i. niet zijn. Iemand een verklaring voor de daling? Met per artikel per jaar bedoelde ik eigenlijk gewoon dat je ieder jaar het aantal reacties deelt door het aantal artikelen. Dus bijvoorbeeld voor 2008: 3000 reacties delen door bijvoorbeeld 300 artikelen is 10 reacties per artikel, enz.

            1. Enerzijds jammer dat de discussies elders worden gevoerd (voor de lezers van dit blog), maar anderzijds boor je daarmee wellicht een nieuw publiek aan. Zie je of het aantal lezers wel stijgt? of is dat door de gebruikte technieken (automatisch laden door RSS readers) niet goed te zien?

    1. Je bent me voor. Behalve het onderwerp kunnen er veel redenen zijn waarom een blog meer of minder reacties/ lezers krijgt. Het bovenste item in de wekelijkse mail wordt wellicht meer gelezen dan andere items.

      Maar toch zijn dit soort overzichtjes leuk om te zien. Suggestie voor volgend jaar: kwantificeer het aantal lezers.

  2. tot mijn verbazing scoort btw hoger dan auteursrechten

    Het zal meespelen dat het btw-artikel al in januari is geplaatst, en het popcorntimeartikel pas half oktober.

    Aangezien dit een blog is, zou ik het interessant vinden om verhaal uit je praktijk te lezen die nooit in een vonnis zijn terug te lezen, bijvoorbeeld doordat er is geschikt. Het is misschien lastig om aan clienten toestemming te vragen, maar misschien dat sommigen wel kunnen instemmen met een geanonimiseerd verhaal.

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.